Nicoline Sørensen
Foto: Pelle Börjesson/Idrottsfoto/Bildbyrån

Vinst mot Göteborg

En skön vinst för Henrik Jensen och övriga i ledarstaben som på ett soligt Linköping arena fick se ett lag med ny energi äntra planen. Matchen började piggt från hemmalaget med en del förändringar i backlinjen sedan sist.  Då Anna Oscarsson fick två gula kort mot Kristianstad var hon avstängd och där Emma Lennartsson fick kliva ner på högerbacken. Emma gjorde en stabil match och var även farlig framåt. I mitten på första halvlek var det även hon som passade fram till Nicoline Sörensen som snyggt kunde ta sig förbi sin back och sätta ett kanonskott bakom målvakten i Göteborg. 1-0 var även ställningen i pausvilan och då det inte blev några mer mål blev det även slutresultatet.

Göteborg var inte ofarliga och Christen Press var ständigt ett orosmoment. Ett skott i ribban precis bakom Hilda Carlén fick nog flera att sätta korven i halsen men närmare än så kom inte gästerna.

Vi säger stort grattis till vinsten och tackar all publik som kom och stöttade. Nu väntas final i Svenska cupen mot Rosengård på söndag. Nästa hemmamatch är den 1 juni då Piteå kommer på besök. varmt välkomna då!

 

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
7 maj 18:30
Linköping Arena, Linköping
1-0
  • Publik: 805
  • Domare: Tess Olofsson
  • 21’ 1-0 Nicoline Sørensen
  • 72’ Nicoline Sørensen (ut)Marija Banusic (in)
  • 80’ Tove Almqvist (ut)Johanna Rasmussen (in)