1-1 mot Djurgården

Det såg länge ut att bli en seger för LFC mot Djurgårdens IF men gästerna kunde forcera in ett mål i 91 spelminuten och gav slutresultatet 1-1. En poäng som känns som en förlust då Linköping var klart det bästa laget och visade stundtals upp väldigt bra spel.

Det var LFC som styrde matchen från start och hade stora delar av bollinnehavet. Djurgården fick ställa in sig på försvarspel och kom sällan upp och hotade hemmalagets backlinje. Natasha Dowie som spets i LFC hade flera fina chanser varav bland annat två stolpträffar. Kosovare Asllani styrde och ställde på mittfältet och Anna Oscarsson kom bra med i anfallsspelet på sin högerkant. Riktigt kul att åter få se Johanna Rasmussen i startelvan efter en lång skadeperiod. Efter första halvlek stod det fortfarande 0-0 men ett hemmamål låg i luften. Så i den 61 spelminuten kunde då nämnda Rasmussen komma på vänsterkanten och slå ett väl placerat inlägg till Natasha Dowie som tryckte sig förbi sin försvarare och kunde sätta bollen i nät bakom i övrigt väldigt duktiga Djurgårdsmålvakten. Många på läktaren kunde sedan se LFC fortsätta dominera men efter en snabb kontring från Djurgården kunde isländskan Sigurdardottir vara högst med pannan på inlägg från vänsterkanten och sätta bollen bakom Matilda Haglund i LFC målet.

Tufft resultat men spelet visade att vi är på rätt väg. Nu väntas en tuff bortamatch nästa måndag då LFC åker ner till Malmö för att möta Rosengård.

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
18 juni 18:30
Linköping Arena, Linköping
1-1
  • Publik: 592
  • Domare: Laura Rapp
  • 60’ 1-0 Natasha Dowie
  • 65’ Johanna Rasmussen (ut)Nicoline Sørensen (in)
  • 77’ Anna Oskarsson (ut)Maja Ring Kildemoes (in)
  • 82’ Natasha Dowie (ut)Marija Banusic (in)