Mathilda Haglund
Foto: Pelle Börjesson/Idrottsfoto/Bildbyrån

Förlust mot Piteå

Serieledarna Piteå IF gästade Linköping Arena på fredagkvällen. En ljuvlig kväll där mycket stod på spel. LFC kommer senast från vinst mot Hammarby i slutminuterna och haft en riktigt bra träningsvecka. Uppgiften att ta sig ann serieledarna togs med stor respekt. Matchen började lite avvaktande där LFC hade mer boll och gärna hittade in spel via centrala spelare i Kosovare Asllani och Filippa Angeldahl. Piteå var starka och lyfte gärna långa bollar in i straffområdet. I mitten på första halvlek efter en fint slagen frispark kunde Natasha Dowie vara först på bollen med huvudet och sätta ledningsmålet bakom gamla LFC målvakten Cajsa Andersson. Efter målet kontrollerade LFC matchen och kunde gå till halvtidsvila med 1-0.

I andra halvlek tryckte Piteå på och spelade fysiskt tuff och började ta över mer och mer. I slutet av matchen kom även kvitteringen på hörna till 1-1. I den 93 matchminuten kunde även Piteå efter ett fint inlägg från vänsterkanten där ständigt farliga June Pedersen skapade problem för hemmalaget. Ett inlägg som rensades bort rakt på en Piteåspelare som kunde pricka in segermålet bakom Matilda Haglund i målet. Matilda som fått ta över första målvaktsrollen efter Hilda Carlén som inte kommer spela mer denna säsong. Matilda gjorde flera fina insatser och det är bara att gratulera Piteå för deras framgångar så långt i serien.

En tung förlust som kommer kännas ett tag framöver. Nu väntas landslagsuppehåll innan nästa hemmamatch mot Djurgården den 18 juni kl 18:30.

 

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
1 juni 19:00
Linköping Arena, Linköping
1-2
  • Publik: 663
  • Domare: Paul Shamoun
  • Varningar, Linköpings FC: Kosovare Asllani
  • Varningar, Piteå IF DFF: Ronja Aronsson
  • 39’ 1-0 Natasha Dowie
  • 59’ Varning Kosovare Asllani
  • 65’ Frida Leonardsen Maanum (ut)Tove Almqvist (in)
  • 89’ Kosovare Asllani (ut)Maja Ring Kildemoes (in)