Foto: Filip Oskarsson

Vinst i Malmö

Det var ett taggat lag som åkte ner till Skåne för en av säsongens tuffaste matcher. Sist Linköping var i Malmö var i våras då Rosengård var det starkare laget och vann Svenska cupfinalen. Vi har sett ett LFC som blivit bättre och bättre spelmässigt men har i slutminutrarna i de senaste matcherna tappat poäng. Aldrig kul men otroligt skönt att se laget stärkas och tillsammans fortsätta tro på laget och spelidén.

Matchen började med ett högt tempo där LFC satte hög press vilket skakade Rosengård en del och såg inte alls så bekväma ut som de brukar. En jämn match som det brukar vara när lagen möts men skönt att se ett LFC med självförtroende och bra passningsspel. Många nya spelare inför säsongen och nu börjar det verkligen kännas som om de hittar varandra på planen. Filippa Angeldahl gjorde ett stabilt intryck på mittfältet då Kosovare Asllani tagit platsen precis bakom Natasha Dowie på topp. Filippa kunde även påpassligt ta vara på returen efter Natashas avslut i slutminuterna av första halvlek och sätta bollen bakom Rosengårds målvakt. Ett otroligt snyggt anfall från LFC planhalva. Så när domaren blåste av för halvlek var ställningen 0-1 till LFC.

I  andra halvlek fortsätter LFC att visa upp fint spel och har flera bra anfallsförsök men utan några riktigt farliga chanser. Istället är det Rosengård som gör nästa mål då Anja Mittag kommer fri och rundar Matilda Haglund i målet. Det kändes länge som om lagen skulle dela på poängen och efter målet var det Rosengård som hade merparten av bollinnehavet. Men LFC ville annorlunda och när det var 5 minuter kvar av matchen tog sig Natasha Dowie förbi på vänsterkanten och balansera på kortlinjen för att sedan  sätta bollen mellan benen på Musovic i hemmalaget. 1-2 på matchklockan, vilket också blev slutresultatet.

En otroligt skön seger där spelet värmde och vi ser framemot fortsättningen i Damallsvenskan. Nästa möte är mot nykomlingarna Kalmar som gästar Linköping arena tisdagen den 3 juli. Välkomna då!

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
25 juni 18:45
Malmö IP, Malmö
1-2
  • Publik: 937
  • Domare: Pernilla Larsson
  • Varningar, Linköpings FC: Filippa Angeldal
  • 43’ 0-1 Filippa Angeldal
  • 50’ Varning Filippa Angeldal
  • 74’ Johanna Rasmussen (ut)Frida Leonardsen Maanum (in)
  • 86’ 1-2 Natasha Dowie