Foto: Filip Oskarsson

Oavgjort mot Eskilstuna

Det var en het match med mycket känslor vi fick se på Tunavallen i Eskilstuna. Ett typ av derby där båda lagen var taggade och ville till varje pris gå segrande ur matchen. Linköping fick en bra start där Filippa Angeldahl pricksköt 1-0 i 10 minuten, några minuter senare på ett inlägg från vänsterkanten nickskarvade Natasha Dowie bollen till Kosovare Asllani som kunde öka på ledningen till 2-0. Spelmässigt kanske inte helt rättvist då Eskilstuna stod upp bra och hade flera bra chanser och försvaret och Matilda Haglund kunde styra undan. Innan halvlek kunde dock förra LFC spelaren Petra Johansson få till ett riktigt fint skott utanför straffområdet som innebar reducering till 2-1. Eskilstuna blev stärkta av målet och kunde flytta upp och fortsätta pressa ett lågt LFC försvar. Det blev dock inga fler mål innan halvleken var slut och pausvilan visade 1-2 på matchtavlan.

I andra halvleken fortsatte båda lagen att visa bra spel, en underhållande match som verkligen bjöd på spänning. Kvitteringen från Eskilstuna skulle dock komma efter att en Eskilstuna spelare blivit nerdragen innanför straffområdet och domaren blåste på straff. Lisa Dahlkvist satte bollen för hemmalaget och så var det 2-2 på tavlan. LFC började så ta över matchen mer och mer. Nicoline Sörensen byttes in och hade bra spring i benen. Eskilstunamålvakten sattes på prov och kunde rädda det mesta men efter en av många hörnor kunde lagkaptenen Janni Arnth vara först på bollen och sedan styras snyggt in i mål av Natasha Dowie och så var det ledning igen för Linköping. Detta var en match som innehöll det mesta. Efter att ytterligare hemmaspelare blivit nerdragen innanför straffområdet pekade domaren åter igen på straffpunkten. Denna gång gick Matilda Haglund åt rätt håll och kunde rädda Lisa Dahlkvists straff, Haglund som gjorde en av sina bästa matcher hittills i Damallsvenskan blev också utsedd till matchen lirare, välförtjänt. Men kvitteringen skulle dock komma i sekvensen efter, ett inlägg som Matilda inte kunde hålla och 3-3 var ett faktum.

I slutminuterna var pressen hög från LFC och flera fina chanser att avgöra matchen fanns men antingen var avsluten för dåliga eller så stod hemmalagets målvakt i vägen. Vi får summera en händelserik match med 1 poäng och fortsätta jagandet efter topplagen i höst.

Välförtjänt semester väntas och vi tackar Natasha Dowie för hennes insatser i LFC. En underbar spelare med rätt inställning och en väldigt mysig tjej vid sidan av planen. Lycka till framöver.

Efter uppehållet är det Vittsjö som kommer på besök den 5 augusti. Kom också och titta på Winning ground, en festival för tjejer i 10-13 års ålder som spelar matcher under hela helgen, dels på stångebrofältet men även på Linköping Arena. En riktig fotbollsfest som avslutas på bästa sätt med Damallsvensk kl 15:00.

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
8 juli 17:00
Tunavallen, Eskilstuna
3-3
  • Publik: 1 077
  • Domare: Pernilla Larsson
  • Varningar, Eskilstuna United: Elin Rombing
  • Varningar, Linköpings FC: Kosovare Asllani
  • 10’ 0-1 Filippa Angeldal
  • 18’ 0-2 Kosovare Asllani
  • 29’ Varning Kosovare Asllani
  • 57’ Nicoline Sørensen (ut)Johanna Rasmussen (in)
  • 68’ Elin Landström (ut)Maja Ring Kildemoes (in)
  • 73’ 2-3 Natasha Dowie