Foto: Peter Jonsson

Olof Unogård tar över som tränare i LFC

En meriterad tränare, omtyckt av spelare och med en spelarfilosofi som stämmer väl överens med LFC:s – det är den nye tränaren Olof Unogårds profil. Han kommer närmast från Hammarby IF FF, där han tog laget tillbaka till Damallsvenskan 2016 och i fjol nådde nytt kontrakt med en betryggande sjundeplacering. Unogård går för närvarande UEFA:s Pro License, vilket är den högsta tränarutbildningen i Europa.

Under några intensiva veckor har en bred rekryteringsgrupp med spelare, tränare och styrelseledamöter arbetat med att få fram en ersättare till Henrik Jensen, som tillfälligt gick in under våren och som gjorde sin sista match i söndags.

  • Vi har lagt stort fokus på personliga egenskaper, ledarskapet och att få en tränare som vill fortsätta utvecklingen av våra spelare, på det sätt som kännetecknar LFC, säger ordförande Christer Mård. Olof Unogård har allt detta och vi ser fram emot att se honom ta laget vidare in i en mycket spännande och viktig höst.
  • Jag är oerhört hedrad och glad över att LFC:s val föll på mig. Det är förstås en speciell situation att bli den tredje tränaren på tre månader, så fokus inledningsvis blir att försöka haka i det Henrik Jensen lyckats så väldigt bra med. Nu går laget att känna igen och det är mycket i spelet som pekar åt rätt håll, säger Olof Unogård.

Vid sin sida får han Charlotte Rohlin som glädjande nog tackat ja till att stanna som assisterande tränare. Även hon gick in tillfälligt under den något omtumlande våren.

  • Charlotte Rohlin är en bärare av LFC:s historia och filosofi och en mycket omtyckt tränare av spelarna, så vi är oerhört glada för att hon stannar, säger Christer Mård. Med den här uppställningen i ledartruppen känns det mycket bra inför höstsäsongen.
  • Jag ser fram emot att tillsammans med spelarna och övriga ledare, ta oss an en intensiv höst med många matcher, där de självklara målen blir att placera oss så högt vi kan i Damallsvenskan samt avancera i både Champions League och Svenska Cupen, säger Olof Unogård.

Unogård är utbildad vid Gymnastik- och idrottshögskolan och har en magisterexamen i idrott och tränarskap. Totalt har han över tio års tränarerfarenhet från både dam- herr- flick- och pojklag. Olof Unogård är 30 i år och är uppvuxen i Bollnäs, i södra Hälsingland.