Storseger mot Kalmar

Det var en trevlig tisdagseftermiddag i fotbollens tecken. Först tog sig Sverige vidare till kvartsfinal i VM och LFC hade målkalas på en soldränkt Linköping arena. Några av spelarna laddade upp genom att tillsammans kika på Sveriges match mot Schweiz, en nervös tillställning, vilket LFC:s match mot Kalmar inte direkt blev. LFC dominerade totalt och när matchklockan stod på 90 minuter stod det 8-0 på resultattavlan.

LFC visade upp ett bra spel även om de i inledningen av matchen slarvade lite i passningsspelet, vilket mot detta motstånd kunde tillåtas. Redan i den 3:e minuten kunde Natasha Dowie skriva in sig i målprotokollet efter ett känsligt inlägg från vänsterkanten och Johanna Rasmussen. Det skulle dock komma mer både från Johanna och Natasha. Kalmar hade några av sina ordinarie spelare borta och hade svårt mot ett strukturerat och samspelt LFC. Innan första halvleken var slut hade även Johanna Rasmussen nätat två gånger och Anna Oskarsson satt 4-0 vilket var resultatet efter halva matchen.

I andra halvlek fortsatte LFC att dominera och visa fint spel för de tillresta supportrarna på läktaren. Dowie fortsatte sin målskörd och gjorde snyggt både 5-0 och 6-0. En härlig fotbollsdag som avslutades med mål från Kosovare Asllani samt  Frida Maanum.

En spännande säsong med ett spännande tabelläge, där det inte skiljer speciellt mycket mellan toppen och botten. Varje match framöver kommer vara väldigt betydelsefullt och vi ser framemot en match borta mot Eskilstuna på söndag, ett Eskilstuna som hade det tufft i början av säsongen men har de senaste matcherna spelat upp sig rejält. Vi hoppas på tre nya poäng innan vi tar ett välförtjänt sommaruppehåll.

 

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
3 juli 19:30
Linköping Arena, Linköping
8-0
 • Publik: 370
 • Domare: Sara Persson
 • Varningar, IFK Kalmar: Erin Gunther, Wilma Finnman, Mathilda Johansson Prakt
 • 4’ 1-0 Natasha Dowie
 • 24’ 2-0 Johanna Rasmussen
 • 32’ 3-0 Johanna Rasmussen
 • 43’ 4-0 Anna Oskarsson
 • 51’ 5-0 Natasha Dowie
 • 53’ Elin Landström (ut)Maja Ring Kildemoes (in)
 • 62’ Johanna Rasmussen (ut)Nicoline Sørensen (in)
 • 63’ 6-0 Natasha Dowie
 • 74’ Natasha Dowie (ut)Tove Almqvist (in)
 • 84’ 7-0 Kosovare Asllani
 • 88’ 8-0 Frida Leonardsen Maanum