Filippa avgjorde mot Hammarby

LFC inledde matchen med en hög press på gästande Hammarby som hade svårt att få igång ett eget spel. Linköping saknade avstängda Kosovare Asllani och i hennes frånvaro var det kul att åter se Lina Hurtig ta plats i startelvan. Efter 17 min fick Filippa Angeldahl bollen utanför straffområdet och kunde prickskjuta in 1-0 till hemmalaget. Ett välförtjänt mål efter stor dominans av spelet. I slutet av halvleken bjöds Hammarby in i matchen och skapade en del farligheter men där Stephanie Labbé stod trygg i hemmamålet.

I andra halvlek fortsatte LFC att föra matchen men utan att skapa några riktigt farliga chanser. Lina Hurtig bytte i halvlek och för  första gången i LFC tröjan fick vi se en av höstens nyförvärv, nämligen Marie-Yasmine Alidou D’Anjou i anfallet. Mitt i LFC:s dominant får Hammarby efter ett inlägg från höger en mycket tveksam straff efter att lagkaptenen Elise Kellond-Knight i bortalaget ramlat i straffområdet. En bra placerad straff och ställningen 1-1 på matchtavlan. En kalldusch för LFC men spelarna ville annorlunda och i slutminuterna kunde Filippa göra sitt andra mål för dagen och såg till att alla tre poängen gick till Linköpings FC. Poäng som är otroligt viktiga i jakten på pallplaceringarna.

Nu väntas landslagsuppdrag för flera av våra spelare. De som är kvar hemma får spela final i Danske bank cup mot IFK Norrköping på onsdag.

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
24 augusti 18:30
Linköping Arena, Linköping
2-1
  • Publik: 486
  • Domare: Lovisa Johansson
  • Varningar, Hammarby IF DFF: Amanda Johansson
  • 17’ 1-0 Filippa Angeldal
  • 46’ Lina Hurtig (ut)Marie-Yasmine Alidou D'Anjou (in)
  • 84’ 2-1 Filippa Angeldal