Förlust mot Växjö DFF

Den damallsvenska säsongen inleddes hemma i Linköping mot nykomlingarna Växjö DFF där LFC vann med 1-0. I lördags var det dags för returmöte på bortaplan och denna gång blev samma siffror men nu var det Växjö som gjorde det enda målet redan i tredje matchminuten.

Ett åskoväder drog in över Myresjöhus arena och matchen såg länge osäker ut att kunna genomföras, men ovädret avtog något och en kvart senare än utsatt tid kunde Lovisa Johansson, domare för dagen blåsa igång matchen. Redan efter 3 minuter fick således hemmalaget Växjö en frispark på mittplan som skickades in mot LFC:s försvar som inte riktigt hade koll på alla hemmaspelare och duktiga Ritah Kivumbi kunde sätta pannan till och nicka in 1-0. LFC styrde spelet under större delen av matchen men hade väldigt svårt att komma till avslut. Närmast var Tove Almqvist som så när kunde nå inlägget från vänsterkanten.

En händelsefattig första halvlek och det blev inte så mycket bättre i andra halvlek. Två omdiskuterade straffsituationer när Lina Hurtig respektive Frida Maanum blivit nerdragna innanför straffområdet som hade gett ett annat ansikte på matchen.

Det ville sig inte riktigt denna gång men vi laddar om och ser framemot en hemmamatch mot LB07 på söndag. Varmt välkomna då.

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
11 augusti 15:00
Myresjöhus Arena 1,
1-0
  • Publik: 426
  • Domare: Lovisa Johansson
  • Varningar, Växjö DFF: Nellie Karlsson, Stina Lennartsson
  • Varningar, Linköpings FC: Maja Ring Kildemoes
  • 60’ Tove Almqvist (ut)Lina Hurtig (in)
  • 90’ Varning Maja Ring Kildemoes