Foto: Peter Jonsson

Oavgjort mot Vittsjö

Så var OBOS Damallsvenskan äntligen igång igen och vi fick åter se vårt stolta hemmalag entra Linköping arena, motståndet för dagen var Vittsjö GIK. Ny tränare i form av Olof Unogård ledde laget inför årets bästa publiksiffra på över 2500 personer. Solen värmde men blåsten gjorde sig påmind ute på planen och skapade en hel del problem för båda lagen. Det var ändå hemmalaget som började starkast och hade kontroll över matchen, trots det var det Vittsjö som kunde vara laget som gjorde första målet i matchen efter en kontring på högerkanten och ett lågt inlägg mot bortre, där en Vittsjöspelare kunde rulla in bollen bakom LFC:s målvakt för dagen Stephanie Labbé. Nyförvärvet från Kanada som tagit plats i laget som ersättning för Hilda Carlén. LFC svarade direkt och fick i nästa anfall ett mål bortdömt på en tveksam offside. Det skulle dock inte dröja länge innan Kosovare Asllani kunde kvittera med ett distansskott utanför straffområdet. Ställningen 1-1 stod sig första halvleken ut. Trist utfall i första halvlek var att Elin Landström fick en rejäl smäll på axeln och tvingades utgå och Maja Kildemoes fick komma in på vänsterkanten.

I andra halvlek var Vittsjö det starkare laget och LFC hade svårt att etablera några riktiga anfall. Lina Hurtig gjorde sina första minuter sedan hennes operation och kom in när det återstod 20 minuter av matchen. Än så länge är det en bit kvar till hennes toppform men skönt att se henne på planen och med hennes kvickhet och känslan med bollen kunde hemmalaget trycka upp och skapa ett par farliga lägen men tyvärr resulterade ingen i något ledningsmål. 1-1 resultatet stod sig matchen igenom och det kändes som två tappade poäng istället för en vunnen.

Nu tar vi nya tag och laddar inför en bortamatch mot nykomlingarna Växjö DFF på lördag.

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
5 augusti 15:00
Linköping Arena, Linköping
1-1
  • Publik: 2 597
  • Domare: Pernilla Larsson
  • 20’ 1-1 Kosovare Asllani
  • 27’ Elin Landström (ut)Maja Ring Kildemoes (in)
  • 72’ Johanna Rasmussen (ut)Lina Hurtig (in)