Skön vinst mot LB07

OBOS Damallsvenskan är en spännande serie som verkligen lever där alla lag verkar kunna slå alla och inga matcher är avgjorda på förhand. Linköping som har de senaste omgångarna tappat poäng både mot Vittsjö och Växjö är ute efter att fortsätta kriga om topplaceringarna. Nya och lite ovana positioner på flera spelare och framförallt forwardsparet Frida Maanum och Kosovare Asllani. Det har tagit lite tid att hitta rätt, men mot LB07 visade laget upp ett riktigt fint anfallspel speciellt i andra halvlek. Slutresultatet blev 5-2 efter mål av Kosovare Asllani, Frida Maanum, Anna Oscarsson och Tove Almqvist.

LFC inledde piggt och kunde saxa sig igenom LB07:s försvar  efter 20 minuter och där Kosse kunde placera in 1-0 bakom LB07:s målvakt. 10 minuter senare, efter bolltapp på mittplan, svarade LB07 genom ett väldigt snyggt skott strax utanför straffområdet otagbart för Stephanie Labbé i LFC målet. Innan halvleken slut kunde LFC åter igen ta över ledningen genom Frida Maanum som var sist på bollen. 2-1 på matchtavlan, ett resultat som stod sig halvleken ut.

I andra halvlek fortsatte LFC att dominera och skapa målchanser och framförallt var Frida Maanum på spelhumör och låg bakom mycket av LFC:s anfallspel. 10 minuter in i andra halvlek serverade hon bland annat Anna Oscarsson som tryckte in bollen till 3-1. LB07 var inte helt ofarliga och lite onödigt bjöds de in i matchen igen på straff. Men LFC växte och självförtroende med det, flera fina anfall och hemmalaget var inte nöjda utan kunde göra både fjärde och femte målet för dagen.

En riktigt skön seger och ett fartfylld och trevlig match att se på läktaren. Det som grusade tillvaron var två klara straffsituationer för Kosovare som båda resulterade i gula kort och utvisning i stället för filmning och obstruktion. Detta gör att hon är avstängd i nästa match mot Hammarby.

Vi ser framemot ytterligare match på Linköpings Arena innan landslagsuppehållet nu på fredag. Vi ses där!

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
19 augusti 15:00
Linköping Arena, Linköping
5-2
 • Publik: 563
 • Domare: Levente Szasz
 • Varningar, Linköpings FC: Stephanie Labbé, Kosovare Asllani, Kosovare Asllani, Kosovare Asllani
 • Varningar, IF Limhamn Bunkeflo: Malin Winberg
 • 21’ 1-0 Kosovare Asllani
 • 33’ 2-1 Frida Leonardsen Maanum
 • 55’ 3-1 Anna Oskarsson
 • 59’ Johanna Rasmussen (ut)Lina Hurtig (in)
 • 68’ 4-2 Kosovare Asllani
 • 74’ Varning Stephanie Labbé
 • 77’ Varning Kosovare Asllani
 • 86’ 5-2 Tove Almqvist
 • 87’ Varning Kosovare Asllani
 • 87’ Varning Kosovare Asllani