Foto: Filip Oskarsson

LFC vände och vann mot Rosengård

Vi var beredda på en tuff match, som det alltid är när topplaget Rosengård är på besök. Matchen började med ett spelövertag för gästerna från Malmö och det var även Rosengård som gjorde det första målet i matchen efter ca 25 minuter spelade. En dålig rensning i försvaret gav Sanne Troelsgaard ett bra läge strax utanför staffområdet och fick till en riktig drömträff som satt i Stephanie Labbés högra hörn. LFC försökte bygga upp ett spel men hade svårt att komma förbi en tajt backlinje i Rosengård. 0-1 var ställningen efter 45 minuter.

I andra halvlek fortsatte Rosengård att vara det bättre laget men utan att skapa några speciellt farliga chanser. I stället var det LFC som skulle ta över taktpinnen då vi fick en helt förändrad matchbild efter två gula kort och utvisning på Sanne Troelsgaard. Hemmalaget kunde trycka på och efter flera kombinationer kunde Johanna Rasmussen nicka ner bollen till Kosovare Asllani som kunde sätta kvitteringsmålet. LFC fortsatte att trycka på och det skulle även komma ett avgörande. Lina Hurtig gjorde en bra match och var ett ständigt hot, när det återstod 20 minuter kunde hon passa in till en framrusande Filippa Angeldahl som satte segermålet och gav ställningen 2-1. En otroligt skön seger där hela laget kämpade in i det sista. Rosengård visade frustration och det skulle komma ytterligare rött kort på Natalie Björn på tilläggsminuterna.

Bra match och sköna poäng i en minst sagt spännande serie i OBOS Damallsvenskan.

Nu ser vi framemot Svenska cupen på onsdag då vi möter Mariebo IK,  innan nästa match i OBOS Damallsvenskan borta mot Kalmar. Sedan möts vi igen på Linköping arena den 26 september för att se avgörandet i 16-delsfinalen i Champions League.

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
16 september 15:00
Linköping Arena, Linköping
2-1
  • Publik: 807
  • Domare: Sara Persson
  • Varningar, Linköpings FC: Filippa Angeldal
  • Varningar, FC Rosengård: Sanne Troelsgaard, Sanne Troelsgaard, Sanne Troelsgaard, Caroline Seger, Nathalie Björn, Nathalie Björn, Nathalie Björn
  • 63’ 1-1 Kosovare Asllani
  • 70’ 2-1 Filippa Angeldal
  • 90+3’ Varning Filippa Angeldal