Foto: Filip Oskarsson

Linköpings FC är vidare i Champions League

Det blev en relativt komfortabel resa för LFC i Champions League som besegrade WFC Kharkiv med hela 10-1 när båda mötena summeras. Nu väntar betydligt tuffare motstånd i nästa omgång. På måndag åker Olof ner till Neon och UEFA:s huvudkvarter för att vara med i lottningen för 8-delsfinalen. Matcher som spelas antingen 17-18 oktober eller 31 okt/1 nov.

Matchen var en blåsig tillställning där LFC tog kommandot direkt och kunde trilla boll längs marken. Slarv i eget straffområde tidigt i första halvlek kunde resulterat till ett baklängesmål men avslutet gick strax utanför. Istället var det LFC som kunde göra både 1-0 och 2-0 efter ca 10 minuters spel genom fint placerade hörnor som först Lisa Lantz nickade in och minutrarna efter var det Filippa Angeldahl som var sist på bollen och kunde prickskjuta in returen bakom Kharkivs målvakt. I det läget var matchen i stort sätt avgjort då gästerna hade varit tvungna att göra 8 mål. LFC fortsatte att spela smart och lyckades bra med de tuffa förutsättningarna i den hårda vinden. Största problemet var att få bollen att ligga still vid frisparkarna.

I andra halvlek mattades tempot ner och spelet utjämnades något. I slutet av matchen kunde dock LFC fylla på i målprotokollet då både Marie-Yasmine Alidou och Tove Almqvist kunde göra var sitt mål. Regissören bakom alla mål var Kosovare Asllani som var på spelhumör denna afton.

En intensiv september avslutas på söndag då laget åker till Piteå för att ta sig an serieledarna. Sedan ser vi framemot en ytterligare spännande månad med många spännande matcher. Nästa hemmamatch är mot Eskilstuna den 13/10 kl 15:00 då våra supportrar bjuder all publik på inträdet.

LFC:s startelva

  • Ersättare

Matchfakta

Champions League
25 september 15:00
Linköping Arena, Linkoping
4-0