Målfest i Kalmar

Hemmamötet mot IFK Kalmar slutade 8-0 och returmötet skulle bjuda på ännu fler mål och ett slutresultat på 9-1.

Bottenlaget IFK Kalmar har haft en tung säsong i OBOS Damallsvenskan och det är redan nu klart att de kommer att tvingas lämna den när vi summerar tabellen i höst. LFC var det starkaste laget redan från start och kunde även tagit ledningen i de första minutrarna då Lina Hurtig kom fri med målvakten men placeringen smet precis utanför målet. I stället var det Kosovare Asllani som inledde målskyttet på straff efter 30 spelade minuter. Linköping trummande på och IFK Kalmar fick ställa in sig på försvarsarbete. Innan halvleken var slut hade både Frida Maanum och Lisa Lantz gjort ytterligare mål. Lisas första mål för säsongen.

I andra halvlek fortsatte målen att ramla in. Målskyttar i andra halvlek var Kosovare Asllani, Johanna Rasmussen, Filippa Angeldahl, Lina Hurtig x2 och Tove Almqvist. IKF Kalmar spelade på kontringar och mitt i LFC:s målkalas kunde hemmalaget sticka upp och trycka in ett reduceringsmål bakom Stephanie Labbé som vaktade målet denna dag.

Kul att se lagkaptenen Janni Arnth tillbaka på planen efter sin hjärnskakning. Janni spelade första halvlek och bytte sedan med Linn Bogren, som fått mycket speltid på sista tiden och växer för varje framträdande. Både Frida Maanum och Kosovare Asllani byttes tidigt i andra halvlek och gav Tove Almqvist och Marie-yasmine Alidou D’Anjou chansen. Tove tog även chansen och forcerade in slutresultatet till 9-1.

På onsdag laddar vi inför Champions League kl 18:00.  Varmt välkomna!

LFC:s startelva

 • Spelade ej/skadade/sjuka:

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
21 september 14:00
Gröndals IP, Kalmar
1-9
 • Publik: 302
 • Domare: Sandra Almkvist
 • 27’ 0-1 Kosovare Asllani
 • 35’ 0-2 Frida Leonardsen Maanum
 • 43’ 0-3 Lisa Lantz
 • 46’ Janni Arnth Jensen (ut)Linn Bogren (in)
 • 54’ 0-4 Kosovare Asllani
 • 62’ Kosovare Asllani (ut)Marie-Yasmine Alidou D'Anjou (in)
 • 62’ Frida Leonardsen Maanum (ut)Tove Almqvist (in)
 • 63’ 0-5 Johanna Rasmussen
 • 75’ 1-6 Lina Hurtig
 • 80’ 1-7 Filippa Angeldal
 • 81’ 1-8 Lina Hurtig
 • 90+1’ 1-9 Tove Almqvist