Tung förlust i Göteborg

LFC åkte på en tung förlust mot serieledarna Kopparberg/Göteborg i lördags. Regnet föll tungt över Ullevi där Linköping ställdes mot ett starkt hemmalag på naturgräset. LFC började stark och hade även de farligaste chanserna främst genom Lina Hurtig men ingen av möjligheterna gav resultat i form av mål utan det var i stället hemmalaget som gjorde både 1-0 och 2-0  efter en halvtimmes spel. Lite oturligt där lagkaptenen Janni Arnth strax innan tvingats gå av planen efter blodvite i huvudet. Ett resultat som stod sig halvleken ut. I andra halvlek börjar LFC åter igen på ett starkt sätt och skapar en hel del bra målchanser men tyvärr slarvas det i egna ledet och Göteborg kan göra både 3-0 och 4-0. LFC gör vad de kan de sista 25 minuter och sätter 2 reduceringsmål av Filippa Angeldahl och Frida Maanum men det räcker tyvärr inte hela vägen och matchen slutar 4-2 till Göteborg.

Nu laddar vi inför en spännande resa till Ukraina och match i UEFA Women’s Champions Leauge och Kharkiv den 12 september kl 18:00 (lokal tid).

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
8 september 15:00
Ullevi, Göteborg
4-2
  • Publik: 832
  • Domare: Pernilla Larsson
  • Varningar, Linköpings FC: Anna Oscarsson