Foto: Vitalii Kliuiev

Vinst i första matchen i Champions League

LFC kunde inte få en bättre start på Champions league äventyret. Det blev seger med hela 6-1 mot Ukrainska laget WFC Kharkiv. Första halvlek såg lite avvaktande ut och  även om LFC hade det mesta av spelet var det en hel del felpass från LFC sida. I mitten på första halvlek kunde dock Frida Maanum bjudas på ett läge från hemmalaget som hon tackade och tog emot genom att säkert sätta 1-0. I andra halvlek lossnade det rejält och LFC kunde spela med stort självförtroende och visade upp ett varierat anfallspel. Lina Hurtig nätade i början av halvlek och efter det kroknade Kharkiv rejält. Frida Maanum kunde göra sitt andra mål för kvällen innan Ukrainskorna kunde reducera genom en retur från Stephanie Labbé. Inhopparen Marie Yasmin Alidou kunde göra sitt första Champions League mål i LFC tröjan genom sitt 4-1 mål. Innan matchen tog slut hade både Johanna Rasmussen och Frida Maanum ökat på ledningen, Frida genom att göra sitt tredje mål för kvällen. Slutresultatet blev 6-1 och känns behagligt inför returen den 26 september.

LFC visade upp ett riktigt bra spel så ta chansen att se vårt kära hemmalag redan nu på söndag då toppkonkurrenterna FC Rosengård kommer på besök till Linköping Arena, avspark kl 15:00.

Biljetter köper ni som vanligt på vår biljettsida; https://lfc.ebiljett.nu/Home/events

Matchfakta

Champions League
12 september 15:00
OSK Metalist Stadion, Kharkiv
1-6