Förlust i första omgången mot PSG

Champions League äventyret fortsatte mot ett av Europas bästa lag Paris Saint Germain och i första omgången blev det tyvärr förlust med 0-2. Ett tufft men absolut inte omöjligt uppdrag inför returmötet i Paris om två veckor.

LFC började matchen bra och stod upp bra mot ett relativt passivt PSG. Båda lagen hade en del chanser men inget som var speciellt farligt förrän det återstod ungefär 5 minuter av första halvleken då vi tappade boll på mittplanen och inte riktigt fick press på fransyskorna och de kunde göra sitt första mål för kvällen genom Marie-Antoinette Katoto  som lobbade över Julia Nyström i LFC målet efter ett snyggt anfall. Resultatet i halvlek således 1-0 till PSG, farligaste läget förutom målet var ett ribbskott från nära håll. I LFC fick unga nyförvärvet från Danmark Dajan Hashemi chansen i anfallet och gjorde en bra match.

I andra halvlek fortsatte LFC att stå upp bra även om PSG kändes tyngre och ha ett fysiskt övertag, vilket ledde till en del frustration hos hemmalaget. Både Kosovare Asllani och Frida Maanum kämpade på och hade en del halvchanser men istället var det PSG som kunde göra sitt andra mål för dagen. En halvskott som ändrade riktning efter touch på LFC försvarare som ställde Julia i målet. Tungt då varje mål blir viktigt inför returmötet i Paris.

Glädjande är att se lagets inställning och respektlöshet, visst de var tyngre men vi stod upp bra och vågade försöka spela vårat spel. Flera fina kombinationer där vi kunde runda deras backlinje.

 

Nu väntas fortsättningen i OBOS Damallsvenskan och match borta mot Djurgården på Stadion den 23 oktober och avslutar sedan hemma den 27 oktober mot Kristianstad.

LFC:s startelva

  • Ersättare

Matchfakta

Champions League
16 oktober 14:30
Linköping Arena, Linkoping
0-2