Förlust mot Piteå

LFC åkte på en tung förlust med 4-2 mot serieledarna Piteå som stärker sin position ytterligare i jakten på SM-guldet.

Piteå är ett fysiskt lag och fick matchbilden dit de ville ha det med många långbollar och fysiskt spel. Inledningsvis var det således ett böljande spel med många målchanser åt båda hållen. Piteå matade på långbollar in mot debutanten Julia Nyström som debuterade i Damallsvenskan då både Stephanie Labbé (landslagsuppdrag) och Matilda Haglund (skadad) saknades. Efter ca 5 minuter kunde så Piteå spräcka nollan efter ett inlägg från högerkanten som nickades in i mål. LFC replikerade snabbt genom fint inlägg från Johanna Rasmussen in till Lina Hurtig. Det är riktigt kul att se Lina på spelhumör  och är i fin form efter en tung skadeperiod. Innan halvlek lyckades Piteå återigen ta ledningen genom en hörna som nickades i mål.

I andra halvlek fortsatte matchbilden på liknande sätt som i den första, med många långbollar och snabba vändningar som passade Piteå som handen i handsken. Däremot så lyckades LFC ännu en gång kvittera, denna gång efter pass från Lina Hurtig till Johanna Rasmussen som lobbade över Linköpingsbekanta Cajsa Andersson i Piteåmålet. Tyvärr var Piteå det vassare laget för dagen och kunde avgöra matchen genom att göra både 3-2 och 4-2 innan matchklockan stod på 90 minuter.

Trista scener i andra halvlek där både Johanna och Anna Oscarsson fick utgå efter skador. De kommer undersökas i veckan och vi hoppas på snabb återhämtning, speciellt då de båda är aktuella för landslagsuppdrag i veckan.

Den 13 oktober kl 15:00 möter vi Eskilstuna på hemmaplan och publiken bjuds på fri entré. Varmt välkomna då!

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
30 september 16:00
LF Arena, Piteå
4-2
  • Publik: 2 789
  • Domare: Pernilla Larsson
  • Varningar, Piteå IF DFF: Ronja Aronsson
  • 8’ 1-1 Lina Hurtig
  • 53’ 2-2 Johanna Rasmussen
  • 63’ Johanna Rasmussen (ut)Elin Landström (in)
  • 79’ Emma Lennartsson (ut)Marie-Yasmine Alidou D'Anjou (in)
  • 90+1’ Anna Oskarsson (ut)Tove Almqvist (in)