Foto: Pelle Börjesson/Idrottsfoto/Bildbyrån

Lagbygget fortsätter i LFC – Hurtig och Lantz säkrade

I förra veckan kunde Linköpings Fotboll Club berätta att världsbacken Nilla Fischer återvänder till LFC nästa år. Nu är ytterligare två kontrakt säkrade fram till och med 2020.

Det är forwarden Lina Hurtig som skrivit på för ytterligare två år. Hon kom till klubben för spel 2017 och var med och bidrog till SM-guldet med sju mål förra säsongen. Redan 2014 debuterade hon i landslaget och har förstås siktet inställt på VM i Frankrike nästa sommar.

-Jag är glad över att ha förlängt mitt kontrakt med LFC, säger Lina Hurtig. Jag trivs väldigt bra i klubben och ser fram emot fortsatt samarbete där vi tillsammans kan ta oss till toppen igen.

– Vi är otroligt glada att vi nu förlängt med Lina Hurtig, säger tränare Olof Unogård. Hurtig är en av Sveriges absolut bästa forwards och har växt för varje match sedan comebacken i somras. Ett bevis på det är att hon direkt fick tillbaka sin plats i landslaget.

Backen Lisa Lantz som också hon kom från Umeå IK till LFC förra säsongen har förlängt sitt kontrakt med LFC i två år till.

– Lisa Lantz har utvecklats till en stabil allsvensk back och en tydlig ledare i laget, säger Olof Unogård. Båda spelarna bidrar med en rutin och professionalitet som höjer nivån på såväl träningar som matcher och jag ser fram emot att jaga nya framgångar för LFC tillsammans med båda två.

-Jag är nöjd och glad över att ha kommit överens med LFC om en fortsättning, säger Lisa Lantz. Trots olika motgångar under denna säsong har vi bevisat att något är på gång. LFC ha visat att de vill upp i topp igen och jag vill vara med och bidra på den resan.