Foto: Filip Oskarsson

Linas två mål gav poäng mot Djurgården

Nästa sista matchen i damallsvenskan och tyvärr är topp placeringarna utom räckhåll men det var ett taggat lag som åkte upp till Stockholm för att möta Djurgården på tisdagkvällen. LFC började piggast och hade bra kontroll på matchen. LFC kunde även ta ledningen efter 19 minuter i första halvlek genom  Lina Hurtig  efter fin prestation på sin västerkant. Strax efter kunde Djurgården anfalla och slå ett inlägg till en omarkerad hemmaspelare som säkert nickade in bollen bakom Stephanie Labbé som åter var tillbaka i Linköpings målet. 1-1 på matchtavlan vid halvtid.

I andra halvlek var Djurgården det bättre laget och kunde även ta ledningen genom bolltapp från LFC strax utanför DIF:s straffområde som Djurgårdsspelaren kunde förvalta och placera bakom Labbé. LFC krigade på bra men var inte helt på hugget, många felpass och missförstånd präglade matchen. I slutminuterna kom i alla fall kvitteringsmålet återigen genom Lina Hurtig som nickade in en hörna i 86 minuten.

Sista damallsvenska matchen spelas hemma nu i helgen mot Kristianstad. Ta med vänner och familj så ses vi på Linköping Arena.

Sedan väntas spännande returmöte mot PSG i veckan som kommer, den matchen kan ni se på Corren.se.

 

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
22 oktober 17:00
Stockholms Stadion 1, Stockholm
2-2
  • Publik: 1 014
  • Domare: Pernilla Larsson
  • 19’ 0-1 Lina Hurtig
  • 62’ Frida Leonardsen Maanum (ut)Tove Almqvist (in)
  • 63’ Kosovare Asllani (ut)Marie-Yasmine Alidou D'Anjou (in)
  • 86’ 2-2 Lina Hurtig