Oavgjort i sista omgången

Redan innan matchstart stod det klart att LFC skulle komma femma i Damallsvenskan och Kristianstad på en fjärdeplats. En match som således inte innehöll några spännande poäng att spela om. Alla matcher i Damallsvenskan spelas samtidigt i sista omgången och det som skedde i övriga matcher var däremot helt avgörande för vilka lag som skulle åka ur serien och vilket lag som skulle vinna SM-guldet. I detta fall får vi tacka hej då till Hammarby, som förlorade sin sista match samtidigt som Limhamn Bunkeflo vann sin, och till Kalmar som redan tidigare redan var klara för nedflyttning. Nästa år kommer vi att få möta Kungsbacka som vann elitettan och KIF Örebro som efter ett års frånvaro är tillbaka i högsta serien. Stort grattis. När det kommer till SM-guldet var det tre möjliga lag som inför omgången kunde stå som vinnare. FC Rosengård hade avgörandet i egna händer och möte K/Göteborg som hade chansen om Piteå tappade poäng. Piteå som innan säsongen inte hade någon röst på sig för SM-guldet har gått väldigt starkt och lett serien nästan hela säsongen. Spännande match i Göteborg där de tog ledningen i första halvlek med två mål men Rosengård tryckte på och forcerade för att gå för guldet, de hämtade upp och gjorde två snabba mål. Men när sedan Göteborg både gjorde 3-2 och 4-2 spred sig jublet i norr och Piteå kunde ta på sig guldhattar för att fira sitt första SM-guld. Snörpligt för Rosengård som i och med förlusten även tappade topptvå placeringen och det är Göteborg som kommer att få spela Champions league nästa år.

Till LFC matchen så, som inledningsvis, en ganska händelsefattig match där båda lagen hade var sitt ribbskott som bästa möjlighet. Vi ser tillbaka på en turbulent säsong med tränarbyte, målvaktsutmaningar med mera. Men vi har ett fantastiskt lag och verkligen något att bygga på inför kommande säsong. Vi får passa på att tacka alla supportrar och framförallt Lejonflocken som sprider glädje och energi både på hemma och bortaplan.

Nu laddar vi inför returmötet mot PSG på onsdag, ni kan se matchen på Corren.tv.

Till sist stort grattis till Piteå för SM-guldet.

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
26 oktober 13:30
Linköping Arena, Linköping
0-0
  • Publik: 182
  • Domare: Laura Rapp
  • 60’ Lina Hurtig (ut)Tove Almqvist (in)
  • 60’ Frida Leonardsen Maanum (ut)Dajan Hashemi-Ghermezi (in)
  • 70’ Anna Oskarsson (ut)Linn Bogren (in)