Världsbacken Nilla Fischer väljer LFC

Nilla Fischer lämnar Wolfsburg till sommaren 2019 för att åter ta på sig LFC-tröjan. Fischer har en imponerande meritlista med 170 landskamper, ett VM-brons och ett OS-silver. Hon har dessutom blivit tysk mästare flera gånger med sitt nuvarande lag Wolfsburg och har en Champions League-titel i bagaget när hon flyttar hem för spel i Linköpings FC. Sist hon spelade för klubben var 2012-2013.

– Fantastiskt att vi får hem Nilla Fischer till LFC, säger tränare Olof Unogård. Hon är en av världens bästa mittbackar och att hon är lagkapten för ett av lagen i den senaste Champions League-finalen talar för sig självt. Hon är en fantastisk ledare på och utanför plan och kommer att bidra med en rutin som få besitter.

Nilla Fischer har två år i rad, 2017 och 2018, blivit framröstad som medlem i Världslaget och var med och spelade fram landslaget till VM i Frankrike nästa sommar.

– I sex säsonger har jag haft förmånen att spela för ett av Europas bästa lag där vi lyckats vinna många titlar under åren, säger Nilla Fischer. Det har varit roligt och utmanade att få spela på, och med den absoluta toppen! Nu ser jag framemot, och känner mig mycket inspirerad att återgå till de regerande svenska mästarna LFC. Det finns mycket jag hoppas kunna bidra med i deras jakt på titlar och Europaspel.

Linköpings FC är stolta över att hälsa Nilla Fischer välkommen hem:

– Det här är en spelare som stått högt på vår önskelista, säger Christer Mård, ordförande i LFC. Det faktum att vi lyckats värva hem Fischer är en tydlig indikator på att 2018 års Damallsvenska ska bli en parentes i klubbens historia. Vi ska tillbaka och tävla om SM-guld och med hennes intåg kommer vi närmare den målsättningen.

Nilla Fischer kommer ansluta till klubben första juli nästa år och kontraktet sträcker sig till sista december 2021. Så här kommenterar hon sitt val att återvända:

– Linköping är hemma för mig och min familj och jag känner mig stolt över att kunna representera en klubb som har en, för mig, passande värdegrund, säger Nilla Fischer. Jag ser fram emot samarbetet med Olof Unogård som har ett öppet feministiskt synsätt. Jag kan således fortsätta vara hela mig själv hos LFC.