Blivande stormålvakt värvad till LFC!

Emma Holmgren förstärker målvaktstruppen i Linköpings FC. Hon kommer närmast från Hammarby där hon varit i två år. Hon vann målvaktsligan i sin första allsvenska säsong 2017 och i och med att Hammarby åkte ur allsvenskan i år är hon fri att byta klubb. I Hammarby hade hon Olof Unogård som tränare – nu förenas de i LFC.

-Det här blir tredje gången och i tredje föreningen jag jobbar ihop med Emma Holmgren, vilket naturligtvis inte är en slump, säger tränare Olof Unogård. Jag ser henne som en av Sveriges bästa målvakter och det är nog en tidsfråga innan hon gör sig hemmastadd i A-landslaget. Hon vann målvaktsligan i Damallsvenskan i fjol och är fortfarande ung och kan bli ännu bättre.

-Det känns riktigt motiverande och roligt att börja spela i LFC. Jag har fått en positiv bild av klubben och ledarstaben. Nu ser jag fram emot att få träffa laget och starta säsongen 2019, säger Emma Holmgren.

Det här innebär att kontraktet med Stephanie Labbé avslutas.

Nu har vi ett extremt starkt målvaktsteam med Emma Holmgren, Matilda Haglund och Hilda Carlén, som vi hoppas är uttagningsbar för match efter sommarens VM, säger Olof Unogård.