Janni Arnth
Foto: Pelle Börjesson/Idrottsfoto/Bildbyrån

Janni Arnth lämnar LFC för spel i Arsenal

Efter fyra och ett halvt år i Linköpings FC, lämnar den rutinerade danska backen Janni Arnth klubben för spel i Arsenal. Hon har varit en stor del av klubbens framgångar med flera SM-guld, Cup-guld och spel i Champions League. Arsenal är en av Englands mest framgångsrika klubbar inom damfotbollen och där får hon återigen spela med gamla klubbkamraten Jessica Samuelsson.

”Vilken fantastisk tid och många minnen jag fått i Linköping och med Linköping FC. Jag har på resan vunnit två SM-guld, två Cup-guld, spelat Champions League flera omgångar och har med stor stolthet fått leda laget som kapten, säger Janni Arnth. Tack vare den fotbollsutbildning och den tid jag har haft i LFC har jag nu givits en ny möjlighet att ta nya steg i min egen utveckling. Att få komma till en stor internationell klubb är en möjlighet jag vill ta.”

”Som med alla internationella övergångar så är det väldigt tråkigt för oss som lag, men väldigt roligt för spelaren och även för oss som förening, säger tränare Olof Unogård. Det vittnar återigen om att vi har en verksamhet av högsta internationella mått med mycket skickliga spelare.”

Janni Arnth har under sin tid i LFC varit en stor förebild för många spelare i laget och står för allt det som klubben värderar högt: professionalitet, lojalitet och ödmjukhet. Som lagkapten har hon spelat en stor roll i klubben med sin starka drivkraft att ständigt bli bättre och utvecklas som spelare. Arnth tog plats i Danmarks landslag redan 2010 och har spelat 88 landskamper. Nu senaste då Danmark förlorade mot Nederländerna i kvalet till VM.

”Klubben har verkligen växt in under huden på mig. Tillsammans har klubben och jag utvecklats på olika sätt, säger Janni Arnth. Något jag verkligen brunnit för varenda dag. LFC har precis börjat en ny resa och jag skulle enkelt kunnat se mig själv vara med och ta klubben till nya medaljer och stora mål. Detta har gjort att mitt beslut om att byta fotbollsmiljö varit extra svårt. Jag vill därför tacka alla nuvarande och tidigare spelare, tränare, ledare och fans för en fantastisk tid tillsammans – ni är alla en del av min resa på något sätt.”

”Vi gläds åt att hon nu får chansen till ett utlandsäventyr och med tanke på att Danmark missade VM är det nog en bra tajming, säger Olof Unogård. Janni har varit en av de bästa lagkaptenerna jag haft och jag vet att LFC har en speciell plats i hennes hjärta. Jag hoppas och tror att Janni kommer att återkomma till föreningen i någon form.”

Övriga spelare som lämnar LFC efter säsongen är: Emma Jones, Marie-Yasmine Alidou-D’Anjou, Maja Kildemoes och Emmaliina Tulkki.