Landslagsspelaren Mimmi Larsson till LFC

Det är nu klart att forwarden Mimmi Larsson kommer att förstärka LFC-truppen under de kommande två åren. Hon kommer närmast från Eskilstuna United DFF, där hon bland annat var en avgörande spelare för lagets tredjeplats i damallsvenskan 2017.

– Jag är jätteglad över att ha fått möjligheten att signa med Linköpings FC, säger Mimmi Larsson. Jag har fått ett bra intryck av klubben och känner att det är rätt steg för mig att kunna utvecklas vidare i. Jag hoppas kunna bidra med mina spetsegenskaper och attityd för att Linköping ska fortsätta vinna matcher. Nu ser jag framemot att starta upp säsongen 2019.

Mimmi Larsson spelar en tuff fysisk fotboll och gjorde debut i A-landslaget 2016. Sen dess har hon hunnit med att spela 15 landskamper inklusive EM förra året och VM-kval.

– Det känns otroligt bra att vi lyckats knyta till oss Mimmi Larsson, säger tränare Olof Unogård. Det är en forward- och spelartyp som vi saknat och som kommer passa klockrent i vårt sätt att spela. Mimmi Larsson är en av landets bästa djupledsgående forwards och kommer bidra med en ytterligare viktig dimension till vårt spel.

Mimmi Larsson är uppvuxen i Torsby i Värmland och är 24 år. Linköpings FC hälsar henne varmt välkommen till klubben.