Med bred förankring inom idrottsrörelsen – LFC:s nya klubbdirektör klar!

En helgjuten ledare, i kombination med ett starkt driv, mångårig erfarenhet inom idrottsrörelsen och ett stort hjärta för LFC! Så beskrivs Linköpings FC:s nya klubbdirektör, Ann-Sofie Brehmer Hjertstedt. I hård konkurrens med över 30 sökande till tjänsten, beslutade en enig styrelse på måndagen att erbjuda henne tjänsten som klubbdirektör. Styrelsen har genomfört rekryteringen i samarbete med Skill, ett Linköpingsbaserat rekryteringsföretag och rekryteringen påbörjades i september med sikte att ha en ny klubbdirektören på plats efter nyår.

– Det är en grannlaga uppgift att hitta en kompetent ledare som möter dom krav och förväntningar styrelsen, medarbetare och spelare haft, säger Paul Lindvall. För oss har det varit en stor trygghet att vi i det arbetet fått professionell hjälp av Skill med urval, testning och referenstagning. Ann-Sofie Brehmer Hjertstedt har på har på alla punkter erfarenheter och personliga egenskaper som mycket väl svarar upp mot vad vi efterfrågat när vi sökt efter en klubbdirektör.

– Det ska bli oerhört kul och stimulerande att få fortsätta arbetet med att utveckla LFC, säger Ann-Sofie Brehmer Hjertstedt. Ända sedan jag själv slutade i Kenty har jag fortsatt att vara kvar i föreningen, som nu bytt skepnad till LFC, på olika sätt i perioder. Att få arbeta heltid med det jag älskar mest är ett privilegie och jag är oerhört tacksam för att jag har fått detta förtroende.

Ann-Sofie Brehmer Hjertstedt är sen tio år tillbaka rektor i Mjölby, men har parallellt med sitt yrke alltid funnits i och runt fotbollen. Hennes spelarkarriär började i Fornåsa flicklag och slutade i BK Kenty. När fotbollsskorna lades på hyllan började Ann-Sofie Brehmer Hjertstedt utbilda sig som tränare och har bland annat varit adept till Pia Sundhage. Hon har haft flera uppdrag inom Östergötlands fotbollförbund och under ett par år jobbade hon med talangutvecklling för Svenska Fotbollförbundet. Förra året valdes hon in i LFC:s styrelse och i år tog hon över som ordförande i Östergötlands Idrottsförbund.

– Vi siktar mot att nå toppen och då krävs det inte bara spelare och tränare av hög klass utan också en stark organisation där alla kraftsamlar för att uppnå föreningens målsättningar. Jag är mycket glad, att vi kunnat kontraktera en så kunnig, erfaren och därtill engagerad person som ny klubbdirektör. Det är en viktig rekrytering för framtiden och inför den nya säsongen, säger Paul Lindvall, ordförande i LFC.

Svensk damfotboll och LFC står inför en rad utmaningar, inte minst vad gäller ekonomi och möjligheterna att kunna behålla elitspelare när utländska klubbar visar på starkare ekonomiska muskler. En viktig uppgift för nya klubbdirektören blir att stärka ekonomin och få många fler att stötta LFC:s prestationer på och utanför planen.

– Med mina erfarenheter hoppas jag kunna möta de utmaningar vi står inför, säger Ann-Sofie Brehmer Hjertstedt. Vi vill fortsatt ha ett gott samarbete med alla flick- och damföreningar men också fortsätta utveckla spelare till att nå landslagsnivå. Fadderakademin och LFC Night är förutsättningar för att våra unga talanger i distriktet får förebilder och vill satsa på sin idrott.

Ann-Sofie Brehmer Hjertstedt kommer tillträda sin tjänst som klubbdirektör 1 februari 2019.

– Med de spelare, ledare, anställda, funktionärer, styrelsemedlemmar vi har och inte minst vår fantastiska Lejonflock, längtar jag redan till seriepremiären och hoppas att hela Linköping står bakom oss i vårt mål att spela fotboll i världsklass!