LFC värvar isländsk vänsterback

Backen Anna Rakel Pétursdottir från Island har skrivit på för LFC. Pétursdottir kommer senast från isländska Thor/KA, där hon spelat de fyra senaste säsongerna. Hon har vid 20 års ålder redan gjort fyra landskamper för det isländska damlandslaget samt ett tjugotal för U20- och U17-landslaget. 2017 vann hon ligan med Thor/KA och både 2017 och 2018 blev hon utsedd som en av 11 spelare i årets lag.

– Anna känns som en jättespännande spelare som passar vår profil perfekt, säger tränare Olof Unogård. Ung och precis inne i eller på tröskeln till A-landslaget. Hon har varit en startande och bärande spelare hos Thor/KA de tre senaste säsongerna och blev uttagen till Algarve Cup i våras.

– Jag ville ta nästa steg i min karriär och LFC är en bra klubb med många bra spelare och det är en perfekt plats för mig att förbättra mig som spelare, säger Anna Rakel Pétursdottir. Jag är väldigt nöjd med att jag har skrivit på för LFC och jag längtar till jag ska flytta Linköping och få träffa alla i laget och börja träna.

– Som de flesta isländska spelarna är hon tuff och bra i närkampsspelet men framförallt är hon väldigt bra med bollen, vilket också syns när hon spelat en del matcher som innermittfältare, säger Olof Unogård. Att hon dessutom är vänsterfotad är en bonus, som blir naturligt i vänsterbackspositionen, och kan komma väl till pass vid fasta situationer.

Anna Rakel Pétursdottir ansluter till LFC efter uppehållet och kontraktet med Anna är skrivet på två år.