William Strömberg ny tränare i LFC-staben

Nu står det klart vem Olof Unogård får bredvid sig på tränarbänken nästa säsong. Det blir trettioåriga William Strömberg, som senast kommer från Djurgårdens IF:s akademiverksamhet. Han tar plats efter Joel Bäckström som slutat och Charlotte Rohlin som kommer vara mammaledig under större delen av nästa år.

– Jag känner William väldigt bra sedan att vi gick i samma klass på GIH för ett antal år sedan, säger tränare Olof Unogård. Det är en ruskigt kompetent tränare, så jag kan inte vara mer nöjd med att få börja arbeta tillsammans med William.

William Strömberg har varit verksam i Djurgården i nära tio år. Under förra året verkade han som huvudtränare för klubbens U19-lag samt var delansvarig i klubbens U21-lag. William arbetar också som assisterande tränare för svenska P16-landslaget, ett uppdrag som avslutas under våren 2019.

– Det känns väldigt bra, när LFC presenterade sitt förslag matchade det mina förhoppningar på ett tydligt sätt och valet kändes därmed helt rätt, säger medan William Strömberg. Jag hade förhoppningar om att mitt nästa tränaruppdrag skulle innefatta arbete med seniorspelare på hög nationell nivå, i en roll där jag får vara med och driva träningarna och utveckla spelarna och laget. Det i kombination med att förbereda laget så noggrant som möjligt för att vinna varje match.

Kontraktet med William är skrivet på ett år.