Amerikansk back klar för LFC!

LFC har nu klart med den amerikanska backen Julia Ashley. Hon kommer närmast från välkända North Carolina Tar Heels, ett universitetslag som fostrat 80 amerikanska proffsspelare. Där har hon spelat i startelvan under fyra år och nått ligans All star- lag tre gånger. Förra året gjorde hon det avgörande målet i semifinalen som tog laget till final i amerikanska college-cupen.

 

  • Jag är så glad och hedrad att spela för en så bra klubb som Linköping FC i den svenska Damallsvenskan, säger Julia Ashley. Det tränaren har berättat för mig om laget, taktiken, träningen och klubbens historia, gör att jag känner att detta är en fantastisk möjlighet för mig. Jag kan inte vänta med att komma till klubben, träffa laget och uppleva den stora svenska fotbollskulturen.

 

Nyligen blev Laura Ashley draftad till Sky Blue FC, men väljer istället spel utomlands vilket gynnar LFC som länge sökt en ersättare efter Janni Arnth.

  • Julia Ashley har redan spelat en match i det amerikanska U23-landslaget, så det råder ingen tvekan om att det är en bra fotbollsspelare, säger tränare Olof Unogård. Hon har spelat både högerback och mittback, och har spelat i tre-backs-linjer och fyr-backs-linjer, vilket ger oss en bättre bredd i den lagdelen och möjligheter att spela på olika sätt.

Julia Ashley kommer från Verona, New Jersey och är 22 år. Hennes tidigare huvudtränare, Anson Dorrance, har bara lovord om den unga backen. Enligt henne är hon en tränares dröm och hennes fysiska styrka är bland de bästa i historien på University of North Carolina.