Stina Blackstenius is back!

Ännu en välmeriterad återvändare ansluter till LFC inför säsongsstarten. Stina Blackstenius lämnar Montpellier HSC i förtid för att återigen spela för LFC. Hon lämnade klubben efter SM-guldet 2016, en säsong där LFC gick obesegrade genom serien och Stina Blackstenius svarade för 19 mål på 22 matcher. Under tiden i klubben tog hon också två Cup-guld och hon var en av fem LFC-spelare som tog med en silvermedalj hem från OS i Rio 2016. Värvningen har möjliggjorts av ett antal sponsorer som på kort tid stöttat klubben för att säkra ett kontrakt.

  • Jag är fantastiskt glad över att vara tillbaka i Linköping, säger Stina Blackstenius. Efter två år i Frankrike känns det kul att vara i Sverige igen och det känns också helt rätt för mig. Jag känner en stor tacksamhet till alla som gjort detta möjligt och ser väldigt mycket fram emot säsongen. Jag hoppas kunna hjälpa klubben att vara med och spela om en topplacering och att jag kan fortsätta att utvecklas här.

Stina Blackstenius som snart fyller 23 år, och som kommer från moderklubben Vadstena GIF, debuterade i A-landslaget 2015 och samma år fick hon pris som årets genombrott på Fotbollsgalan. LFC har sedan i somras arbetat för att få hem henne och efter nyårshelgen blev det skarpt läge.

  • Fantastiskt med en sådan respons från sponsorer, främst från Vadstena men även från övriga, att vilja bidra till Stina Blackstenius hemkomst, säger klubbdirektör Ann-Sofie Brehmer Hjertstedt. Det tyder på att fler än vi längtar efter en lokal stjärna som kompletterar den redan starka truppen.

Stina Blackstenius är nyss hemkommen från landslagslägret i Sydafrika som var upptakten inför VM i sommar. Redan på lördag kan det bli aktuellt med spel i träningsmatchen mellan LFC – Djurgården. I och med värvningen har nu tränare Olof Unogård en komplett trupp att arbeta med.

  • Stina behöver nog ingen närmare presentation som spelare, säger Olof Unogård. Hon tillhör landets bästa i sin position och innebär förstås en rejäl förstärkning av ett redan starkt anfall. Jag är otroligt glad att vi är i hamn med detta. Nu ser vi fram emot att ha Stina så fort som möjligt på plan och börja jobba mot ny en spännande säsong.

Kontraktet med Stina Blackstenius är skrivet på två år.

Ytterligare en spelare har anslutit till truppen. Hon heter Sabina Ravnell, och kommer från Jönköpingsklubben Mariebo IK, div 1. Hon har tränat med LFC regelbundet sedan uppstarten, eftersom hon har flyttat till Linköping för studier.