Alva Selerud

Alva Selerud förlänger med LFC

Nästa spelare att förlänga sitt avtal med LFC blir nittonåriga Alva Selerud. Selerud värvades från IFK Norrköping 2017 och har bland annat hunnit göra nio U19-landskamper för Sverige. I årets OBOS Damallsvenskan blev det fem matcher från start och inhopp i ytterligare fyra. Inom ramen för samarbetet med IFK Norrköping startade även Selerud tio matcher i Division 1 Mellersta Götaland, där hon tecknades för sju mål.

Alva kommenterar valet att förlänga så här:
– Jag vill under 2020 fortsätta utvecklas som fotbollsspelare men även som person. Linköpings FC känner jag är rätt plats för mig att göra det. Det känns därför väldigt bra och otroligt kul att ha skrivit på för mitt fjärde år i klubben. Jag ser framemot att träna och fortsätta utvecklas i Linköping för förhoppningsvis mer speltid 2020.

Manager Olof Unogård kommenterar:
– Alva har tagit rejäla kliv i sin utveckling i år men jag tror också att det finns mycket mer att ge från hennes sida. Därför ska det bli spännande att fortsatt få se henne hos oss och se hur långt vi når i hennes potential. Jag tror att Alva har allt som krävs för att så småningom bli en tongivande allsvensk spelare.

Kontraktet är skrivet på ett år med option på ytterligare ett år, över 2021.

Det står nu också klart vilka spelare som inte får förlängt kontrakt efter denna säsong. Det är (förutom Anna Oscarsson som vi berättat om tidigare) Linn Bogren, Dajan Hashemi, Sabina Ravnell och Anna Rakel Pétursdottir. Linn Bogren kom till LFC från BK Kenty och blev inför säsongen 2018 uppflyttad till A-laget. Dajan Hashemi anslöt förra sommaren, från danska Ballerup-Skovlunde, medan Sabina Ravnell och Rakel Pétursdottir anslöt inför denna säsong, från Mariebo IK respektive Thor/KA på Island.
Linköpings FC vill tacka alla fyra spelare för sina insatser i LFC-tröjan och önskar dem stort lycka till framöver!

Vi vill också tacka Filippa Angeldahl som efter två år i Linköpingströjan valt att skriva på för Göteborg. Lycka till Filippa!

Kontakt:
Olof Unogård, manager
070-373 28 46