Cajsa Andersson återvänder till LFC!

Nu står det klart att guldmålvakten Cajsa Andersson återvänder till LFC från fjolårsmästarna Piteå IF DFF. Cajsa Andersson gjorde A-landslagsdebut i oktober i fjol och första starten i blågult kom i januari i år, borta mot Sydafrika. Hon har startat samtliga 44 allsvenska matcher under de två åren hon tillhört Piteå. Cajsa vaktade LFC-kassen under guldåren 2016-2017, men hon tillhörde klubben redan 2015. Hon kommer tillbaka till LFC i januari och har ett tvåårskontrakt.

– Det känns superkul att vara tillbaka i LFC igen, efter två fantastiska år i Piteå, säger Cajsa Andersson. Sist trivdes jag väldigt bra och jag har många goda minnen från Linköping. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla mitt eget och lagets spel, och hoppas kunna bidra till nya framgångar för klubben.

I och med det står det också klart att Emma Holmgren lämnar klubben. Holmgren, som kom till LFC inför denna säsong, har själv valt att använda den klausul som löser ut henne från avtalet.

– Det har varit ett tufft beslut att ta att inte vara kvar, då jag trivts bra med tränarna och speciellt Fredrik Wiklund, säger Emma Holmgren. Han har fått mig att utvecklas väldigt mycket i år. Men för egen del känns det rätt att lämna för att fortsätta min utveckling i en annan miljö.

Sportchef Olof Unogård om målvaktsrockaden:
– Förstås jättetråkigt att Emma lämnar men vi får en fullvärdig ersättare i Cajsa. Hennes CV talar för sig självt med tre raka SM-guld. Hon och Fredrik Wiklund har en tajt relation sedan innan, samtidigt som hon känner flera i laget, så det blir ingen inkörningsperiod att tala om. Dessutom är hon en lugn och stabil person som vi vet passar bra in i gruppen. Nu hoppas vi också kunna sluta avtal med Matilda Haglund, så har vi ett ruskigt bra målvaktsteam inför 2020.

LFC hälsar Cajsa Andersson varmt välkommen tillbaka och tackar samtidigt Emma Holmgren för alla fina insatser under det gångna året.

Kontakt:
Olof Unogård, Sportchef & huvudtränare
070-373 28 46