LFC värvar finsk landslagsspelare!

Linköpings FC har gjort klart med sitt fjärde nyförvärv, då man hämtar in mittfältaren Olga Ahtinen, från Limhamn Bunkeflo (LB07). Ahtinen kom till LB07, under sommaren 2019, från danska Bröndby där hon spelade två säsonger. I början av 2017 kom första A-landskampen för Finland, med vilka det blivit femton landskamper plus tjugotalet juniorlandskamper.

 

Sportchef och huvudtränare Olof Unogård kommenterar nyförvärvet:

– Olga passar vår profil perfekt. 22 år men redan bofast i ett nordiskt A-landslag och med en enorm hunger att utvecklas. Hon har gjort det bra i LB07 samt Bröndby, och vi fick ett bra intryck av henne när hon var här på besök, samtidigt som hon verkar ha fått ett gott intryck av oss och vår verksamhet.

 

Avtalet är skrivet på två år med start i januari 2020.

 

Olga Ahtinen kommenterar:

– I am happy to join LFC. I think that it is a great environment to develop and I really look forward to the next two years in Linköping.

 

Kontakt:

Olof Unogård

Sportchef och huvudtränare

070-373 28 46