Ronja Aronsson
Foto: Bildbyrån Jesper Zerman

LFC värvar Ronja Aronsson

Linköpings FC har värvat en ny högerback och det blir ingen mindre än Ronja Aronsson, från fjolårsmästarna Piteå IF DFF. Aronsson, född 97, har gjort hela nio säsonger för Piteå och var en av de yngsta att debutera, i Damallsvenskans historia, när första inhoppet kom i oktober 2011 (då Ronja var blott 13 år). Hon har efter det förekommit flitigt i olika ungdomslandslag och var bland annat med och vann U19-EM i Israel 2015. Så sent som i september i år kom första kallelsen till A-landslaget, då Peter Gerhardsson tog ut henne inför EM-kvalet borta mot Lettland.

Ronja kommenterar klubbytet så här:

– Linköping har för mig alltid varit en professionell förening med väldigt bra placeringar i damallsvenskan genom åren. De har även alltid spelat en passningsorienterad, anfallsinriktad fotboll vilket jag själv som individ gillar att spela. Varför jag tillslut bestämde mig för LFC är för att jag tror att det är en klubb jag kan utvecklas och ta nästa steg i. Jag har fått en väldigt bra bild av Olof och över hur man kommande säsonger ska jobba för att få en stark lagsammanhållning, för att sen kunna få ut mer som lag. Jag är jätteglad över att tillhöra LFC de två kommande säsongerna och ser framemot att fightas för en medalj igen nästa år!

Manager Olof Unogård:

– Vi bestämde oss ganska tidigt för en förändring på högerbacksplatsen och har haft Ronja högst upp på önskelistan ett bra tag nu. Det känns otroligt skönt att vi är i hamn och Ronja är en klockren “LFC-värvning”; 22 år men redan en meriterad och rutinerad spelare, bofast i U23-landslaget och som bankar ordentligt på A-landslagsdörren.

Kontraktet är skrivet på två år och Aronsson ansluter i januari.

Kontakt:
Olof Unogård, manager
070-373 28 46