Foto: Linkin

Tränartrion komplett i Linköpings FC

Linköpings FC har nu säkrat kontrakten med de båda tränarna Olof Unogård och William Strömberg, för kommande säsong. Liksom i år kommer de att fortsätta dela på tränaruppdraget, där William Strömberg får utökat ansvar som huvudtränare vid sidan om Unogård. Tränartrion är därmed intakt, då det också står klart Fredrik Wiklund fortsätter som assisterande tränare med målvaktsansvar.

Olof Unogård kommer utöver tränaruppdraget att vara sportchef med uppdrag att bland annat ta fram, utveckla och utvärdera en tydlig strategi för truppen. Förutom att scouta externa spelare till A-laget ska han också vara med i planeringen för rekrytering av spelare till LFC Akademin.

William Strömberg kommer att ansvara för lagets tränings- och matchupplägg. Han kommer också att ingå i den sportgrupp som styrelsen kommer tillsätta för att stärka arbetet kring hur truppen ska formas framöver.

– Jag är glad och mycket nöjd med att vi kommit fram till den här lösningen och kan fortsätta med samma trio nästa år, säger Ann-Sofie Brehmer Hjertstedt, klubbdirektör som förhandlat fram överenskommelsen. De tre har jobbat bra ihop och hittat sina roller vilket ger goda förutsättningar för laget kommande säsong.

Olof Unogård har i praktiken redan agerat som sportchef, medan William Strömberg fått ta ett större ansvar för träningarna under den gånga säsongen. Nu väljer styrelsen att utöka hans uppdrag och samtidigt permanenta en sportchefsroll i klubben.

– Det känns jättebra att allt är på plats och att vi som tränartrio får fortsätta vårt arbete. Det känns helt rätt att William får kliva upp och bli huvudtränare, så att vi tillsammans kan ta ett gemensamt ansvar, säger tränare Olof Unogård. Samtidigt ser jag fram emot att få ta mig an rollen som sportchef fullt ut.

Tränarna kommer nu att arbeta fram en tydlig rollfördelning mellan sig som kommer lägga grunden för fortsatt arbete och ge en tydlighet gentemot laget.

– Klubbens framgångsrika historia förpliktigar och det gläder mig att få fortsatt förtroende kommande säsong. Jag är laddad och ser fram emot att tillsammans med spelarna, mina kollegor och våra supportrar jobba väldigt hårt för att göra LFC så bra som möjligt 2020, säger tränare William Strömberg.

Året som gått har varit en ekonomisk berg- och dalbana för LFC där klubben och styrelsen kämpat för att klara av att täcka tidigare underskott och samtidigt gå med plus i år. Den fina gåva som nyligen kom från Michael Cocozza och flera gåvor från LFC-vänner till framtidsfonden, har gett en ekonomisk stabilitet. Det ger möjligheter att säkra de roller som klubben behöver ha för att fortsätta vara en klubb i det allsvenska toppskiktet. Samtidigt har klubben äntligen ett eget kapital att värna när man går in i nästa budgetår.

– Lagbygget håller på att ta form och det är skönt nu att tränargrupperingen är klar. Det har varit viktigt för styrelsen att se till att behålla kontinuiteten i ledargruppen för att kunna bygga vidare efter den starka avslutningen på säsongen, säger ordförande Paul Lindvall. Vi behöver se till att vi har bra organisation för att klara konkurrensen och nu vågar vi ta det här steget att förstärka tränarsidan och sportchefsrollen.