Foto: Bild från arkivet på Nilla Fischer och Ann-Sofie Brehmer Hjertstedt

Linköpings FC söker ny klubbdirektör

Linköpings FC söker nu en ny klubbdirektör efter att nuvarande klubbdirektör Ann-Sofie Brehmer Hjertstedt har meddelat att hon i februari återgår till sin gamla tjänst som rektor i Mjölby kommun. Ann-Sofie började sitt jobb för klubben strax efter årsskiftet 2019 och har bland annat arbetat hårt för att få igång LFC-Akademin. Under hösten blev det klart att LFC och Kenty i samarbete startar Akademin för att utveckla spelare och ledare. Det är av personliga skäl som hon lämnar jobbet som klubbdirektör.

– Att få jobba heltid med fotboll och dessutom i LFC var en dröm som gick i uppfyllelse, säger Ann-Sofie Brehmer Hjertstedt. Men av personliga skäl måste jag nu prioritera familjen och min egen tid.

Ann-Sofie arbetade hårt under sin första tid i klubben för att få hem Stina Blackstenius, vilket blev möjligt med hjälp av en rad samarbetspartners från bland annat Vadstena. Hon har också under sitt år som klubbdirektör fått ett stort förtroende bland alla volontärer som arbetar för föreningen.

– Det har varit fantastiskt att få jobba med tränarna, ledarna runt laget, alla spelarna, kanslipersonal och inte minst med alla underbara volontärer som ställt upp på våra matcher, säger Ann-Sofie Brehmer Hjertstedt. Jag vill skicka ett stort tack för att jag fick vara en del av LFC under 2019!

Paul Lindvall, ordförande i LFC, var med och rekryterade Ann-Sofie. Nu får han påbörja en ny rekrytering.

– Ann-Sofie Brehmer Hjertstedt kom in i ett tufft läge för klubben och har gjort en betydande arbetsinsats under det gånga året, säger ordförande Paul Lindvall. Vi önskar henne stort lycka till på den nya tjänsten och framför ett stort tack för hennes engagemang för klubben och allt arbete som hon bidragit med för att utveckla LFC som förening, säger ordförande Paul Lindvall.

Styrelsen kommer nu påbörja sökandet efter en ny klubbdirektör så snart det är möjligt med tanke på jul- och nyårsledigheter.