Matilda Haglund förlänger med LFC

Det sista frågetecknet från årets trupp blir idag ett utropstecken, då det står klart att Matilda Haglund blir kvar i LFC-tröjan. Haglund kom till LFC inför säsongen 2016, som hon tyvärr missade på grund av en korsbandsskada. Debuten i Damallsvenskan kom därför i november 2017 och totalt har det blivit 14 tävlingsmatcher från start. Utöver det har Matilda 20 landskamper på sitt CV, fördelat på U23, F19 och F17, och däribland EM-guldet med F19 från 2015.

– Det känns väldigt bra att ha skrivit på för ett femte år med klubben, säger Matilda Haglund. Ett lag och en stad jag trivs väldigt bra i. Träningsmiljön i Linköping känns rätt för att jag ska kunna ta ytterligare steg i min utveckling och för förhoppningsvis mer speltid under 2020. Vi ses på Linköping Arena den 8 februari då vi spelar träningsmatch mot Eskilstuna!

Matilda Haglund har haft ett flertalet anbud från både allsvenska konkurrenter och topplag i Elitettan, men väljer att stanna i LFC.

– Jätteskönt att vi är i hamn, säger sportchef Olof Unogård. Vi har nästan alltid haft två väldigt skickliga målvakter i LFC, vilket bidrar till träningsmiljön i stort men spetsar också till konkurrenssituationen för målvaktsplatsen. Vi tror att det kan pusha båda målvakterna att göra det där lilla extra för att få spela. Tillsammans med Cajsa (Andersson), Fredrik (Wiklund), och även Sofia Hjern som tredjemålvakt, bildar Matilda ett ruskigt kompetent målvaktsteam inför 2020.

Det nya kontraktet är skrivet på två år.

Kontakt:
Olof Unogård, huvudtränare och sportchef
070-373 28 46