Foto: Christoffer Borg Mattisson

Petra Johansson tillbaka i LFC

Efter sex år får LFC-publiken göra ett kärt återseende, då Petra Johansson återvänder från Eskilstuna United. Petra Johansson, tidigare Larsson, spelade i LFC mellan åren 2006-2014. Hon flyttade därefter till födelseorten Borlänge för spel i Kvarnsvedens IK. Inför säsongen 2015 värvades hon till Eskilstuna United, där det blev en lyckad säsong och en andraplats och spel i Champions Leauge. Året därpå lade Petra skorna på hyllan, för att bli mamma, men så 2017 kom comebacken och efter det har det blivit ytterligare tre säsonger för det blåa laget från Eskilstuna. Petra har också hunnit med nio A-landskamper för Sverige.

– Det känns väldigt kul och inspirerande att vara tillbaka i LFC – det känns som att jag kommer hem, säger Petra Johansson. Linköping har varit min hemstad de senaste 14 åren, så jag känner mig verkligen hemma här. LFC bygger något bra, de har precis som jag höga ambitioner. Därför känns det spännande att vara tillbaka.

Sportchef Olof Unogård hade redan förra sensommaren en träff med Petra Johansson om en comeback till LFC.

– Jag tycker att Petra genomgående varit en av Eskilstunas bästa spelare de senaste åren, säger sportchef Olof Unogård. Vi har ju haft en dialog under en tid men nu kändes timingen rätt för oss båda. Petra har varit väldigt tydlig med att det är här hon vill spela. Det känns förstås meriterande att en konkurrents lagkapten väljer oss och i Petra får vi både erfarenhet, pondus, ledarskap och ytterligare spelskicklighet på innermittfältet.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Kontakt:
Olof Unogård, huvudtränare och sportchef
070-373 28 46