Vi söker Klubbdirektör

Brinner du för fotboll och vill vara med och skapa förutsättningar för LFC att fortsatt vara ett fotbollslag i världsklass? Linköpings fotbollsklubb söker nu dig som har ett stort engagemang och är redo att driva och utveckla klubben framåt.

Linköpings Fotboll Club, LFC, är idag utan tvekan ett av de mest intressanta och starkaste varumärkena i Sverige gällande lagidrott för damer. LFC:s korta historia har varit god. Vi har vunnit tio officiella titlar inom svensk fotboll på tretton år. Vi har slagit alla tiders publikrekord med 9 413 åskådare och vi har gått från att vara nykomlingar i Damallsvenskan 2004 till att bli Svenska Mästare 2009, 2016 och 2017. Fem gånger har vi kvalificerat oss till Champions League med en kvartsfinal som bästa placering.


Dina arbetsuppgifter

Som klubbdirektör för LFC kommer du ha helhetsansvar för verksamheten, vilket innebär att du tillsammans med medarbetare, styrelsen och ledarstaben kommer planera, leda och utveckla LFC framåt i syfte att fortsatt vara ett av Europas bästa damfotbollslag.

Dina arbetsuppgifter kommer att vara följande:

  • Ta ansvar för klubbens ekonomi och bidra till att ekonomin stärks.
  • Marknadsföra och vara LFC:s ansikte utåt i kontakt med sponsorer, näringsliv och media.
  • Bygga nätverk både regionalt och nationellt.
  • Kunna leda och inspirera både medarbetare och frivilliga personer som arbetar för klubben.
  • Ansvara för rapportering till styrelsen och beredning av beslutsunderlag till styrelsen.
  • Utveckla nya strategier för att nå nya målgrupper och attrahera fler besökare till matcher bl.a. genom att utveckla matcharrangemang.
  • Agera tillsammans med tränare och styrelse när det gäller kontrakt och avtal som ska regleras för spelare i laget.
  • Utveckla klubbens varumärke och stärka synligheten.
  • Samordna och ansvara för uppbyggnad av LFC:s ungdomsverksamhet.


Din profil 

Vi tror att du är en naturlig ledare med kunskap och erfarenheter av sportsliga organisationer, fotbollsklubb är meriterande och då gärna från damidrott. Då uppdraget innebär ett helhetsansvar för verksamheten så krävs mycket goda ekonomiska kunskaper och erfarenhet från budget- och personalansvar samt en förståelse för styrelsearbete. Du behöver ha stort regionalt och gärna nationellt nätverk för att skapa möjligheter och vinna förtroende för klubben.

För att ta klubben till nästa nivå bör du vara en visionär och inspiratör. Du är målinriktad och bra på att ta egna initiativ. Du hittar vägar för att nå nya målgrupper och attrahera en större publik till LFC:s matcher. För att lyckas behöver du vara en idérik person som kan utveckla våra matcharrangemang.

Eftersom det gäller att hålla hög servicenivå och skapa förtroende gentemot våra medarbetare, medlemmar, samarbetspartner och styrelse bör du ha lätt för att samarbeta och kommunicera. Och inte minst behöver du ett stort varmt hjärta för fotboll!


Ansökningsförfarande 

Urvalet sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan till lindvall63@hotmail.com redan idag. Senaste datum för ansökan är 8/1-2020.

Vid frågor angående tjänsten eller ansökningsprocessen vänligen kontakta Paul Lindvall (ordförande LFC) på lindvall63@hotmail.com alt. 0702-11 44 82.


Ytterligare information 

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse.