Foto: Sophie Sundqvist och Ebere Orji Fotograf 1: Avdo Bilkanovic (Bildbyrån) Fotograf 2: Andreas L Eriksson (Bildbyrån)

Två nya spelare klara för LFC

Ebere Orji från Umeå och Sophie Sundqvist från Malmö är klara att dra på sig LFC-tröjan. Förra onsdagen provspelade U23-landslagsmeriterade forwarden Sophie Sundqvist för klubben och nu är det är klart att Sundqvist ansluter från LB07. Värvningen har pågått sen i december men kunde lösas först efter att Skåneklubben lagt ner sin verksamhet för några veckor sedan.

– Jätteskönt att vi äntligen är i hamn, säger sportchef Olof Unogård. Sophie har gjort ett gott intryck på oss och i henne får vi en kraftfull forward som jobbar väldigt hårt och kan hota både i djupled och i huvudspelet. Gör man sju mål i ett lag som åker ur, och blir uttagen till U23-landslaget, sitter man naturligtvis på vissa individuella kvaliteter.

Sophie som har kontrakt på två år, kommer träna med laget fredag/lördag och finnas med i söndagens matchtrupp.

– Känns otroligt roligt och spännande att skriva på för Linköping, säger Sophie Sundqvist. Jag har fått ett väldigt bra intryck av klubben och ser stora möjligheter att utvecklas och ta nästa kliv som fotbollsspelare i LFC.

Den nigerianske spelaren Ebere Orji ansluter från Umeå IK och har tidigare representerat Mallbackens IF och Umeå IK ytterligare en gång. Orji stod för elva mål i fjolårets upplaga av Elitettan och var en starkt bidragande orsak till Umeås avancemang till OBOS Damallsvenskan.

– Linköpings FC är en stor klubb i Damallsvenskan och det har varit en dröm att få spela där, en dröm som nu blivit sann och det ska bli så spännande, säger Ebere Orji. Jag kommer göra mitt bästa, samarbeta med mina lagkamrater och arbeta hårt för att vinna flera titlar.

Orji har gjort 15 A-landskamper för Nigeria och gjort fem mål.

– Jag tyckte att Ebere stundtals var en av Elitettans bästa spelare i fjol och hon kommer förhoppningsvis tillföra ytterligare spets till vår offensiv, säger Olof Unogård. Jag tycker också det är en fördel att hon känner till svensk fotboll efter sina tre år här och det har förstås också möjliggjort väldigt pålitliga referenser från olika håll.

Just nu avvaktas besked om arbetstillstånd innan Ebere kan spela. Kontraktet är skrivet på ett år.