Foto: Mia Eriksson

Norrköpingstalangen Ronja Karlsson Törnborg till Linköpings FC

I dagarna stod det klart att Ronja Karlsson Törnborg börjar spela i Linköpings FCs färger. Tack vare samarbetet mellan Linköpings FC och IFK Norrköping FK har Ronja under året fått chansen att visa vad hon går för även i Linköping, vilket nu har resulterat i kontrakt på ett år.

I veckan kom Linköpings FC överens med IFK Norrköping om en övergång för Ronja Karlsson Törnborg. Ronja är en av de Norrköpingsspelare som har tränat och spelat med laget regelbundet efter årsskiftet. Hon har gjort det så pass bra att hon nu har fått kontrakt på ett år och en plats i truppen.

– Ronja har gjort väldigt bra ifrån sig under de här första månaderna på säsongen, säger Olof Unogård, sportchef i Linköpings FC. Nu får hon chansen att visa vad hon går för i damallsvenskan vilket känns helt rätt, och ligger helt i linje med hur vi vill uppmuntra unga talanger att växa som fotbollsspelare.

Genom det samarbete som finns mellan Linköpings FC och IFK Norrköping FK, så kallat fotbollsutvecklande föreningssamarbete*, får Ronja dessutom chansen till speltid med både Linköping FC och IFK Norrköping. Samma möjlighet ges till spelarna Johanna Alm, Wilma Thörnkvist och Alva Selerud.

 

 

* Fotbollsutvecklande föreningssamarbete innebär att en förening (ordinarie förening) har möjlighet att, utan sedvanlig övergångsanmälan, vid varje givet tillfälle låta högst sex utespelare och därutöver två målvakter representera annan förening/föreningar (tillfällig förening) i lägre serienivå. Spelarna ska ha ett hos SvFF registrerat spelaravtal, vara svenska medborgare samt fylla högst 22 år under aktuellt kalenderår.