Stina Blackstenius lämnar Linköpings FC

Stina Blackstenius har varit en viktig anfallare för Linköpings FC. Idag blev det klart att Stina tyvärr lämnar Linköpings FC och går till Kopparbergs/Göteborg FC.

– Det känns jättetråkigt att Stina lämnar och är såklart en förlust för LFC. Vi har gjort vårt yttersta för att Stina ska stanna kvar, men ibland blir det tyvärr inte som man önskar eller planerar. Göteborg får en riktigt bra spelare och en bra person, säger Paul Lindvall, ordförande i Linköpings FC.

– Det är såklart en stor förlust för oss sportsligt. Stina har haft en viktig roll i laget och vi såg fram emot att se vad hon kunde få uträttat i LFC-tröjan den här säsongen. Vi har dock ett väldigt bra lag med duktiga spelare hos oss och vårt fokus ligger nu på att hitta en ersättare till Stina som kompletterar laget på ett bra sätt, säger Olof Unogård, sportchef i Linköpings FC.

Stina lämnar Linköpings FC den 31/3-2020.

Att Stina lämnar först nu är en följd av att Linköpings FC och Kopparbergs/Göteborg FC har varit oeniga kring de diskussioner som fördes i slutet av oktober och början av november om en eventuell övergång till Göteborg. Vi tog beslutet att ha kvar Stina. Hon är en viktig spelare för oss och skulle fortsätta vara även säsongen 2020. Därmed var förhandlingarna avslutade. I ett mycket sent skede lyfte dock Kopparbergs/Göteborg FC frågan i skiljenämnden då de ansåg att förhandlingarna var så pass långtgående att vi hade ett avtal. Nu har de fått rätt i sak och därmed lämnar Stina tyvärr Linköpings FC.

Vi tackar Stina så mycket för tiden i Linköpings FC och önskar henne lycka till i Kopparbergs/Göteborg FC!