Landslagsspelare till Linköpings FC

Lagom till seriestarten av OBOS Damallsvenskan stärker Linköpings FC laget med två starka offensiva spelare, Chinaza Uchendu och Uchenna Kanu. Spelarna kommer senast från SC Braga i Portugal respektive Sevilla FC i Spanien och båda spelade för det Nigerianska landslaget i VM i Frankrike 2019.

– Med Chinaza och Uchenna får vi in två duktiga offensiva spelare som kompletterar och spetsar till vårt lag, vilket också ger truppen bättre balans och tålighet, säger Olof Unogård, sportchef i Linköpings FC.

Chinaza Uchendu – en rutinerad, teknisk och offensiv spelare

Chinaza Uchendu, född 1997, är en Nigeriansk landslagsspelare med stor internationell erfarenhet för sin ålder och från flera stora mästerskap, däribland VM förra året.

Chinaza kommer senast från SC Braga i Portugal där hon varit bidragande till såväl Ligaguld som Cupguld.

Chinaza är en passningsskicklig, teknisk och stark offensiv spelare med bra tillslag och en riktig lagspelare som alltid ger allt på planen.

Linköpings FC has always been a top team in OBOS Damallsvenskan. I like the Swedish league, it´s always good teams and players. I like Linköpings FC the way they wanna play. I think that fits me good and it´s good for my further development in my football and I definitely feel that this is the right step for me to take in my career, säger Chinaza Uchendu. 

Uchenna Kanu – typisk målgörare

Uchenna Kanu, född 1997, även hon en Nigeriansk landslagsspelare som spelade för Nigeria i VM i Frankrike förra året.

Uchenna är en explosiv duktig huvudspelare och har lätt för att hitta målet och med sin irrationella spelstil gör hon det svårt för motståndarna. Uchenna kommer senast från Sevilla FC i högsta ligan i Spanien, dessförinnan spelade hon i NAIA i USA där hon gjorde över imponerande 100 mål för sitt lag. Uchenna besitter även målrekordet i WAFA (Västafrikanska mästerskapen) efter hon gjort tio mål förra året.

Linköping has a long history of success and I’m looking for a chance to win trophies and make a name for myself at the pro level. It will be a good opportunity for me to grow as a player. I’m excited for this next chapter of my life and I look forward to starting with the team. Thank you Linköping for seeing me worthy of being part of the team. Let’s accomplish great things together, säger Uchenna Kanu.

Vi hälsar båda hjärtligt välkomna till Linköpings FC!