Förlust i Umeå med 3-2

Umeå IK FF – Linköpings FC 3-2 (0-1)

Matchen börjar på ett egendomligt sätt med ett självmål från Umeå i den fjärde minuten. Vi börjar matchen rätt bra men klara målchanser saknas åt bägge hållen. Vi går till halvtidsvila med 0-1.

Andra halvlek inleds ganska svagt från vår sida innan vi kan kontra in 0-2 i 65′ genom ett snyggt anfall där Uchenna Kanu avslutar kliniskt i friläge fint assisterad av Ebere Orji. Efter målet kopplar vi ett lite tydligare grepp om matchen men mattas av i vår höga press. Umeå har inte mycket av spelet men lyckas reducera till 1-2 i 77′ och bara 3 minuter senare gör de 2-2. I 90´ så kommer även 3-2. Tyvärr lyckas vi inte få in ett kvitteringsmål på tilläggstid och första förlusten för i år är ett faktum.

Besvikelsen är såklart stor i LFC-lägret när slutsignalen går men vi får hem till Linköping och slicka såren och komma igen för redan på onsdag den 29/7 kl. 19.00 är det match på Linköping Arena mot KIF Örebro.