Linköpings FC värvar dansk talang

Nu stärker Linköpings FC truppen ytterligare med artonåriga danska Sofie Bredgaard. Sofie kommer senast från danska B.93 och har spelat både för det danska F17- och F19-landslaget. Nu är hon sugen på nya utmaningar och Linköpings FC välkomnar den unga talangen.  

– Med Sofie spetsar vi och breddar truppen ytterligare och står ännu starkare inför kommande matcher, säger Olof Unogård, sportchef i Linköpings FC. Hon spelar ett moget spel trots sin unga ålder. Det är svårt att komma åt henne på planen och hon är väldigt skicklig på små ytor. Sofie är precis den typ av spelare som vi vill ha till LFC.

Sofie Bredgaard är född 2002 och är en av Danmarks största talanger. Flera andra klubbar har varit intresserade av henne, däribland Manchester City, som hon tränat med i tre omgångar. Hon har representerat såväl F17- som F19-landslaget i Danmark och kommer senast från talangfabriken B.93 i näst högsta ligan i Danmark, Kvinde 1. division.

– Jag vill utvecklas och konkurrera på en hög nivå, vilket Linköpings FC kan erbjuda. För mig är det viktigt att hitta en spelstil som passar och även här känns LFC som en perfekt match, säger Sofie Bredgaard. Jag har fått väldigt gott intryck och mottagande av alla. Nu ser jag fram emot att dra LFC-tröjan över huvudet.

Sofie förväntas vara spelklar i mitten av juli.

Vi hälsar Sofie varmt välkommen till klubben!