Förlust med 0-3 hemma mot Kristianstads DFF

LFC åkte på ett riktigt bakslag hemma på Linköping Arena i viktiga mötet mot Kristianstads DFF. (KDFF)

KDFF var försenade på grund av semestertrafiken men när matchen startade var det bara ett lag som var kvar i bussen och det var LFC.

KDFF tar ledningen redan i fjärde minuten genom planens gigant Therese Åsland. De utökar sen sin ledning till både 0-2 och 0-3 innan halvtidsvilan. I andra halvlek tar vi tag i taktpinnen och har ett massivt bollinnehav men vi har väldigt svårt att komma till avslut. Det närmsta vi kommer mål idag är Uchenna Kanus skott i yttersida stolpen i första halvlek och Ebere Orjis nick i stolpen i andra halvlek.

Förlust med 0-3 (0-3) efter en mindre bra prestation av laget, där vi är alldeles för stillastående och gör det svårt för våra lagkamrater att hitta passningsalternativ och kommer heller inte upp i press.

Vi kan inte skylla förlusten på någon än oss själva. Som tur är kommer det en ny match redan på onsdag borta mot FC Rosengård. Nu gäller det att tagga till och komma tillbaka till vinnarspåret igen.

Innan matchen så delades det ut pris till Ebere Orji för Juli månads bästa spelare som röstas fram av alla lagkaptener i serien. Förutom äran får vinnaren av priset välja ett CSR-projekt till sin förening. Ebere har valt att skänka det till LFC night. Grattis Ebere och Grattis LFC till detta.

Foto: Mia Eriksson

 

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
8 augusti 17:00
Linköping Arena, Linköping
0-3
Inga matchhändelser.