Grattis Ebere till utmärkelsen Månadens spelare!

“En spelare som stack ut under de första omgångarna var Linköping FC:s anfallsstjärna Ebere Orji som med fem mål och en assist i allra högsta grad bidragit till att Linköping är med och fajtas om topplaceringarna i tabellen.”

Idag grattar vi Ebere Orji som fått utmärkelsen “Månadens spelare”. Priset delas ut av Elitfotboll Dams huvudsponsor Svenska Spel och i juryn sitter seriens lagkaptener samt representanter från media och seriens partners.

I OBOS Damallsvenskans pressmeddelande säger Ebere själv:

– Det kom som en chock för mig. Jag är glad att vinna priset och jag är väldigt glad för min egen och för lagets skull, säger Ebere som menar att både hennes egen och lagets start på säsongen har varit bra.

Tränare Olof Unogård är inte förvånad:

– Hon kom in i februari från Umeå och sedan hann vi inte spela så mycket innan allt ställdes in, men vi märkte i de träningsmatcher vi ändå fick spela att hon höjde sig betänkligt. Vi förstod tidigt att hon är en matchspelare, för det var några snäpp till i jämförelse med träningarna. Och när vi började spela allsvenskan var det ytterligare några nivåer, så det var fantastiskt kul att se.

– Utanför planen är hon en fantastisk människa och en väldigt omtyckt lagkamrat. Hon är inte den som låter och pratar mest, men är klok och trygg och jobbar hårt för att hela tiden bli bättre och lära sig sättet vi spelar på. Det är verkligen kul att det gått så bra och jag unnar henne all framgång.

Månadens spelare tilldelas 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till något av klubbens CSR-projekt. Här har Ebere valt LFC Night.

Läs hela pressmeddelandet från OBOS Damallsvenskan här: https://obosdamallsvenskan.se/artikel/hkq1akdjx-15l1/manadens-spelare-juli-ebere-orji