Pressmeddelande: Japansk landslagsspelare till Linköpings FC

Linköpings FC välkomnar ännu en landslagsspelare, den här gången från det japanska landslaget. 24-åriga Yuka Momiki lånas in resten av säsongen från den nuvarande klubben OL Reign i amerikanska ligan. Yuka är en spelskicklig mittfältare med 31 A-landskamper på meritlistan. 

– Yuka är en välskolad spelare med rutin från landslagsspel på högsta nivå. Hon var med och spelade VM förra året och har totalt 31 A-landskamper för det japanska landslaget i bagaget, där hon också lyckats göra tio mål. Yuka är en passningsskicklig spelare med bra spelförståelse, som kommer att passa perfekt i vårt sätt att spela, säger Olof Unogård, sportchef i Linköpings FC.

Yuka Momiki är en amerikanskfödd japansk spelare. Hon tillhör OL Reign som spelar i NWSL, den högsta amerikanska ligan, och har tidigare spelat för det Japanska topplaget Nippon TV Beliza som utbildar sina spelare likt Barcelonas strategi. Igår anlände hon till Linköping för att lånas ut till Linköpings FC resten av säsongen. Såhär säger Yuka själv om att komma till Linköpings FC:

– Jag är jätteglad och exalterad över att vara här med alla fantastiska spelare i en så underbara förening. Jag ska göra mitt bästa för att bidra till laget, säger Yuka Momiki.

Externa finansiärer gör det möjligt för Linköpings FC att ta in ännu en spelare till truppen. Linköpings FC tackar OL Reign för att ha fått möjlighet att låna in Yuka.