Foto: Mia Eriksson

Pressmeddelande: Lina Hurtig går till europeisk storklubb

Nu står det klart att Lina Hurtig i Linköpings FC lämnar klubben för spel ute i Europa. Det var under sommarens transferfönster som Linköpings FC, Lina och storklubben kom överens om en övergång. Lina är en mycket uppskattad och duktig spelare som kommer vara saknad i Linköping.

– Jag är glad att jag har fått den här möjligheten, samtidigt som det känns riktigt tungt att lämna Linköping och laget mitt i säsongen. Jag har haft fyra fina år i klubben och har trivts bra men nu känner jag mig redo att gå vidare, säger Lina Hurtig. Jag vill rikta ett stort tack till alla supportrar, främst Lejonflocken. Till laget vill jag bara säga, kör hårt och tack för allt, ni är ett grymt gäng!

Lina Hurtig är en spelskicklig och snabbfotad anfallare som har spelat i Linköpings FC sedan 2017. Under sommarens transferfönster fick hon erbjudande från en av Europas storklubbar om att gå till dem. Linas kontrakt med Linköpings FC går ut efter säsongen, men efter diskussioner kom klubbarna och Lina överens om ett något tidigare datum för övergång och en övergångssumma som alla parter är nöjda med.

– Det känns jättetråkigt att Lina lämnar, hon är en mycket duktig och omtyckt spelare. Samtidigt har vi förståelse för att hon vill ta den här chansen och lockas av erbjudandet från den nya klubben. Vi önskar henne all lycka framöver, säger Olof Unogård, sportchef i Linköpings FC.

Lina Hurtig lämnar Linköpings FC den 1 september.

Linköpings FC tackar Lina för alla år i klubben och önskar henne lycka till!