Foto: Photo: Bryan Byerly / isiphotos.com

Pressmeddelande: Linköpings FC stärker truppen ytterligare med amerikansk anfallare

Nu står det klart att Linköpings FC lånar in ytterligare en spelare från den amerikanska högsta ligan. 25-åriga Rachel Hill spelar idag för Chicago Red Stars och kommer lånas ut till Linköpings FC resten av säsongen. Rachel är en stark anfallare som har spelat både för det amerikanska U20- och U23-landslaget.

–  Rachel är en snabb och kraftfull forward. Hon är stark i djupled och kommer kunna bidra med ytterligare en dimension till vårt anfallsspel. Vi ser fram emot att se henne på plan i LFC-tröja, säger Olof Unogård, sportchef i Linköpings FC.

I början av nästa vecka hoppas sportchef Olof Unogård att Rachel Hill blir spelklar. Rachel, född 1995, är en duktig forward som både har spelat för U20- och U23-landslaget i USA. Idag tillhör hon Chicago Red Stars som spelar i National Women’s Soccer League. Dessförinnan spelade Rachel för Orlando Pride där hon lyckades göra elva mål mellan åren 2017-2019, och dessutom femton mål under perioden hon var utlånad till Perth Glory.

Såhär säger Rachel själv om att komma till Linköpings FC:

– I can’t wait to join the team. I’m excited to be part of such a talented squad. I’ve always heard great things about the Swedish league, and I am very grateful to have the opportunity to play at one of the top clubs.

Med hjälp av externa medel har Linköpings FC möjlighet att låna in Rachel resten av säsongen och tackar Chicago Red Stars för möjligheten.